19 Април 2024петък20:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Биатлонистите осми в Руполдинг

За първото място Норвегия изпревари с финален спринт Русия

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 30

Мъжката щафета на България на 4х7,5 км завърши на престижното осмо място в старта от Световната купа в Руполдинг. Българите пресякоха финала  1:14,03 мин. след победителите от Норвегия, като използваха 7 допълнителни патрона и завъртяха 1 наказателна обиколка.
Нашите бяха в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев. Така те подобриха постижението си от първия старт за сезона в Поклюка, където останаха 11-и.
За стартовете в германския зимен център Анев се готви на високопланинската база "Белмекен", заради което пропусна предния кръг в Оберхоф. Той стартира именно 11-и, а след първата стрелба беше 12-и на 12,2 сек. Самоковлията използва и 1 допълнителен патрон. На първата контрола той вече беше пети на 3 сек. от водача Ерик Лесер (Гер), а на изкачванията беше дори по-бърз от легендата Оле Ейнар Бьорндален (Нор). За втората стрелба Анев влезе шести на рубежа в група с лидерите, но излезе седми, след като пак използва 1 патрон повече. Така изоставането му от първия Лукас Хофер (Ит) нарасна до 11,6. сек. Анев предаде щафетата на Антон Синапов девети, на 16,4 сек. от Лесер, който спря хронометъра на 18:06,2 мин. Синапов стреля перфектно при първото влизане на рубежа и излезе 11-и на 17,2 сек. При втората българинът влезе четвърти, но завъртя 1 наказателна обиколка, след като използва всичките 3 допълнителни патрона, но не можа да свали 1 мишена. Заради допълнителните 150 м Синапов предаде 15-и на 1:11,8 мин. от новия лидер Русия (36:27,0 мин.). Трети от българите бяга Димитър Герджиков, който направи първа чиста стрелба и излезе 14-и от рубежа на 1:14 сек. Във втората Герджиков използва 1 допълнителен патрон и излезе 12-и на 1:41 мин. от първия. Той предаде 11-и на 1:46 мин. след руснаците, които фиксираха време 54:55,6 мин. Последен от нашите потегли най-добрият ни биатлонист за сезона Владимир Илиев. 29-годишният троянчанин стреля безупречно от положение легнал и изпревари двама, като излезе 9-и на 1:42 мин. от лидера Антон Бабиков (Рус). В последното влизане на стрелбището Илиев сгреши последния патрон и използва 1 допълнителен, за да излезе пак 9-и на 1:38,9 мин. До финала той изпревари двама, но австриецът Доминик Ландертинглер го изпревари във финалния спринт.
Щафетата спечели Норвегия с време 1:13:40,7 ч. Скандинавците изковаха първото място след драматичен финален спринт с Русия. Триумфът донесе Емил Хегле Свендсен, който навакса пасив от 15 сек. след последната стрелба и преди финала изпревари Антон Бабиков. Руснаците всъщност се виждаха победители, защото проведоха перфектно състезание и използваха само два допълнителни патрона. Бабиков обаче остана без сили и на финала бе по-бавен с 5,1 сек. Норвежците също не въртяха наказателни обиколки и използваха 5 допълнителни патрона. Трета за радост на публиката финала пресече квартетът на Германия на 23,1 сек. (1 обиколка, 9 патрона). Разочароващо се представи квартетът на Франция, който остана 9-и. на 30 сек. след българите. Стартовете в германския курорт продължават днес с женската щафета, а утре е мъжкият спринт.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ