20 Април 2024събота09:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Льоб поведе на "Дакар", отмениха 9-ия етап

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 9

Себастиан Льоб (Фр) отново излезе начело при автомобилистите на рали "Дакар". Пилотът на Пежо спечели VІІІ етап с време 04:11:02 ч., като изпревари с 3:35 мин. досегашния водач, съотборник и сънародник Стефан Петерханзел. В етапа състезателите минаха границата и навлязоха в Аржентина. Те трябваше да изминат общо 892 км от Ююни до Салта, но дистанцията бе силно съкратена заради лошото време.
Заради обилните валежи в Боливия организаторите отново бяха принудени да модифицират маршрута. Придошлите реки станаха причина етапът да бъде неутрализиран след първата часова контрола и рестартиран 174 км по-късно с втората му част, която отведе кервана отново в Аржентина.
Петерхансел имаше тежката задача да отваря трасето и Льоб се възползва по прекрасен начин от открилата му се възможност. Деветкратният световен рали шампион атакува и в един момент авансът му достигна близо 6 минути. Спукана гума обаче го забави малко преди края и на финала преднината му бе 3:35 мин., които бяха напълно достатъчни, за да върнат Льоб в челото на класирането. Само 1:38 минути разделят двамата пилоти на Пежо, които се откъснаха далеч пред съотборника си Сирил Депре, който се движи трети. Етапът до Салта извади и Нани Рома (Toyota) от борбата за първото място, след като испанецът загуби 14 мин.
"Условията изобщо не бяха перфектни, като на няколко пъти преминахме през участъци с локви, простиращи се до 600 м. Разчитах на повечко скорост и рискувах, защото трасето на този етап ми допада. Опитах да направя разлика срещу Стефан, но в края спуках гума. Битката продължава и няма да бъде никак лека. Всичко може да се случи", обяви Льоб.  
При мотоциклетите Сам Съндърланд (Вбр) с КТМ увеличи на 20,58 мин. преднината си на върха. Той финишира трети в етапа, който бе спечелен от Жоан Бареда (Исп, Хонда). "Трасето беше мокро и заради това изпреварванията в общи линии отсъстваха. Няколко пъти спирах да чистя и да сменям визьора, ръкавиците и други неща. Не виждах хубаво картата, не виждах изобщо накъде съм се запътил", каза Съндърланд.
Етап IX от Салта до Чилесито бе отменен, като за официална причина бе посочено "свличане на почва". В него бяха предвидени общо 977 км, от които 406 състезателни.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ