Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Перверзия

Велиана Христова

12. Януари 2017 , брой: 8   718   0Това, което става в т.нар. просветно министерство, откак ГЕРБ го управлява шест години, мина всякакви граници на допустимото. Каквото похванат там, до скандал води. То не беше крадене и източване на парите на научния фонд; то не бяха оставки "по върха", валящи като в зимна виелица; то не беше махане и качване на Ботев и Вазов от учебниците; политически "срещи" в училищата за обработка на тийнейджърски глави с черепите на мрачния комунизъм; нови учебни програми, писани на коляно и поправяни, преди да са заработили в каданс едно напред, две назад; достигане на върховото постижение над 40 на сто от децата да са неграмотни; опити да се затрият и елитните училища, щото били дискриминация към останалите и т.н. малоумия, достойни за Гинес.
Вчера обаче МОН направо ни уби! Беше в разгара на скандала с премахването на изпитите по природни науки в училищата по природни науки, което даже образователната шефка в парламентарния ГЕРБ не можа да понесе. Докато зам.-министърът Стаматов се кипреше да обяснява, че това било в името на равенството на децата, съветникът на министърката Александров цъфна пред същите деца на кадро в интернет, както майка го е родила. Голота на манталитета е да се снимаш по този начин. А щом стигнахме дотам директори на училища да размятват мандракулките си пред питомците си, нищо повече не може да очакваме от тази държава. Не може да има по-голямо падение за хора, призвани да възпитават деца! При това - не какъв да е директор, а човек, когото ГЕРБ и "демократи" използваха като телевизионно лице на своята соросоугодна училищна политика.
Падението на тези, които управляват образованието, няма как да породи "интелигентния растеж", зад който те крият голотата на манталитета си. С тези хора децата ни няма как да се окрилят от порива на мисълта и на духовния полет. Упадъкът на нравите в една държава тръгва именно от училището.

 

 

Коментари

 • 24. Март 2017 59
  289
  0

  От спорта знам едно много просто правило: Ако си слаб, никой не те забелязва; ако си добър - се съобразяват с теб; ако побеждаваш - те уважават.
  Затова в неделя пред нас стои една важна задача - да направим така, че да ни уважават.
  Да спечелим изборите.
  Знам, че вас, читателите на ДУМА, няма нужда да ви убеждавам за кого да гласувате. Но ми се иска да направим така, че да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"