Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Януари 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Властта даде на концесия шест плажа за 20 години

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   102   0Правителството определи вчера концесионерите на шест морски плажа. Това са "Къмпинг "Оазис" в община Царево, "Дюни-юг" в община Созопол, "Обзор-юг" в община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас" в община Несебър, "Свети Влас-изток" в община Несебър и "Къмпинг Нестинарка" в община Царево. В съобщението се казва, че концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. Преди няколко дни БСП алармира за нередности в процедурите за отдаване на концесии на плажове по Черноморието. Правителството в оставка продължава да раздава апетитни и атрактивни плажове на фирми, близки до управлението, заяви Атанас Зафиров. По думите му това се прави с идеята част от паричния поток да бъде върнат и вкаран под някаква форма в предсрочните парламентарни избори.
За концесионер на "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е от по 3 лв. Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венис Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв. "Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 36 стотинки.

 

 

Икономика

 • Румъния ни изпреварва по инвеститорски интерес заради добрия бизнес климат, по-бързия икономически растеж и повече работна ръка, твърди експерт
  20. Януари 2017 14
  179
  0

  По предварителни данни на Българската народна банка преките инвестиции в страната намаляват с 826 млн. евро, или 46,4% за периода януари-ноември 2016 година. Те възлизат на 953 млн. евро спрямо 1780,4 млн. евро година по-рано. Чуждестранните инвестиции представляват 2% от БВП на страната в сравнение с 3,9% в края на ноември 2015 година.
  ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"