Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Властта даде на концесия шест плажа за 20 години

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   168   0Правителството определи вчера концесионерите на шест морски плажа. Това са "Къмпинг "Оазис" в община Царево, "Дюни-юг" в община Созопол, "Обзор-юг" в община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас" в община Несебър, "Свети Влас-изток" в община Несебър и "Къмпинг Нестинарка" в община Царево. В съобщението се казва, че концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. Преди няколко дни БСП алармира за нередности в процедурите за отдаване на концесии на плажове по Черноморието. Правителството в оставка продължава да раздава апетитни и атрактивни плажове на фирми, близки до управлението, заяви Атанас Зафиров. По думите му това се прави с идеята част от паричния поток да бъде върнат и вкаран под някаква форма в предсрочните парламентарни избори.
За концесионер на "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е от по 3 лв. Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венис Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв. "Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 36 стотинки.

 

 

Икономика

  • Нисък и нестабилен растеж на икономиката и повишаване на инфлацията до 2%, прогнозират от БАН
    30. Май 2017 103
    153
    0

    Българите остават най-ниско платените в целия Европейски съюз (ЕС) и за съжаление не се предвижда тази тенденция да се промени, нито в краткосрочен, нито в средносрочен план. Това прогнозира вчера пред БНР доц. Виктор Йоцов, ръководител на проекта за годишния доклад за икономиката на страната, който вчера бе представен от Института за икономически...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"