Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Властта даде на концесия шест плажа за 20 години

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   161   0Правителството определи вчера концесионерите на шест морски плажа. Това са "Къмпинг "Оазис" в община Царево, "Дюни-юг" в община Созопол, "Обзор-юг" в община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас" в община Несебър, "Свети Влас-изток" в община Несебър и "Къмпинг Нестинарка" в община Царево. В съобщението се казва, че концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. Преди няколко дни БСП алармира за нередности в процедурите за отдаване на концесии на плажове по Черноморието. Правителството в оставка продължава да раздава апетитни и атрактивни плажове на фирми, близки до управлението, заяви Атанас Зафиров. По думите му това се прави с идеята част от паричния поток да бъде върнат и вкаран под някаква форма в предсрочните парламентарни избори.
За концесионер на "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е от по 3 лв. Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венис Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв. "Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 36 стотинки.

 

 

Икономика

  • 4% ръст на потреблението на газ у нас за миналата година отчита газовото дружество
    26. Април 2017 80
    99
    0

    Изграждането на газовия хъб "Балкан" ще коства между 1,4 и 2,4 млрд. евро, става ясно от публикувания за дискусия план за развитие на "Булгартрансгаз" за периода 2017 - 2026 година, пише Инвестор.бг. Разходите по хъба ще бъдат покрити от собствени и привлечени средства. Проектът е в идейна фаза и е вписан като ключов за компанията...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"