Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

БСП обеща промяна и по-малко бедност

Партиите откриха новата пленарна сесия с декларации за приоритетите си

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   127   0
Снимка
Цецка Цачева демонстрира странна веселост на влизане в пленарната зала
Снимка БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща левицата да управлява държавата след предсрочните парламентарни избори, за да изпълни две големи цели - намаляване на бедността и раждане и отглеждане на повече българчета. В декларация за началото на новия политически сезон тя заяви, че хората искат промяна и са показали това на президентските избори. "Ще управляваме държавата, за да реализираме всичко, което казваме днес. Или промяната, или всички ставаме ненужни", заяви Нинова. Тя подчерта, че трябва да има поправки в Изборния кодекс, но след предсрочните избори.
След 19 дни ваканция парламентът откри вчера новата си сесия с националния химн. За първото пленарно заседание за тази година се регистрираха 162 депутати. Въпреки че ще работят не повече от 3 седмици, партиите направиха традиционните декларации, с които заявяват приоритетите си.
Опитът ни показа, че отиващият си парламент беше един от тези, в които нямаше много място за грозни пазарлъци, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той похвали кабинета на изпроводяк и каза, че партията му ще гради кампанията си на база на свършеното. Цветанов призова депутатите да не използват парламентарната трибуна за предизборна агитация и обругаване на опонентите.
В рамките на този парламент не може да се очаква работа, освен предизборна кампания, която вече започна, категоричен е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му това НС се разпуска по вина на ГЕРБ заради липса на сходство в управленските програми на партиите, формиращи мнозинство, и отсъствието на обща ценностна платформа.
Днес популистите са във възход и се опитват да убедят, че всички блага на ЕС са в основата на проблемите, прочете депутатът от РБ Антони Тренчев декларация на групата. В бъдещия парламент трябва да се търси ново политическо поведение, което ще позволи съставяне на широка коалиция и кабинет с програма, насочена към решение на ключови проблеми в страната, заяви съпредседателят на парламентарната група "БДЦ-Народен съюз" Красимира Ковачка. От коалицията искат промяна на изборните правила, която да осигури нормални условия за гласуване на 2 млн. българи, живеещи извън страната.
 Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова главният прокурор Сотир Цацаров да повдигне обвинение срещу Меглена Кунева, Милко Ковачев и Соломон Паси, защото през 2007 г. били излъгали, че има решение на ЕК за затварянето на четирите блока на АЕЦ "Козлодуй". Той призова да се преосмисли членството на България в ЕС.
Според зам.-председателя на на ПГ на АБВ Марияна Тодорова правителството не се е вслушало в апела на партията й за кадрови промени и затова президентските избори и референдумът са се превърнали във вот против прехода, политиците и правенето на реформи въобще.
 

 

 

България

  • Само за метене и миене на централни улици Фандъкова дала 23 милиона лв.
    28. Април 2017 82
    401
    1

    Столичната администрация е похарчила цели 612 935 491 лв. за четири години - от 2011 до 2014 г. за очистване на замърсена София. Което прави по 419 819 лв. на ден. Това показва одитен доклад на Сметната палата за "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в София". Само за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"