Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

НС отново отхвърли искането на левицата санкциите срещу Русия да отпаднат

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   185   0Управляващото мнозинство отхвърли вчера за пореден път искането санкциите срещу Русия да отпаднат. Предложението от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ направи международният секретар на ПГ Кристиан Вигенин.
"БСП е последователна в своята позиция, че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат. Неприемлив е фактът, че на ЕС през декември българският премиер е подкрепил удължаването на ветото с още 6 месеца, без да информира за позицията си по този въпрос, както и по всички останали въпроси, обсъдени на заседанието на българския парламент", подчерта Вигенин. Той посочи, че предложението на БСП е последната възможност този парламент да се произнесе категорично и да даде шанс на това и следващите правителства навреме да започнат работа по изработването на пътната карта за отмяна на санкциите.
Вигенин бе категоричен, че трябва да се постави под въпрос и на преразглеждане политика, която не постига целите си, а носи само вреди. "Това не е осъдително, а напротив - смело и необходимо. Близо 3 години след въвеждането на първите ограничения за пътуване на руски парламентаристи в ЕС единственото постижение е затрудняване на диалога. Още по-абсурдно е, че тази есен в Русия се проведоха избори, част от хората в списъка даже вече не са депутати, а все още са в забранителните списъци", твърди Вигенин. Той отново припомни, че икономическите санкции са довели до огромни загуби. По  официални данни България губи 30 милиона на месец, а компенсационни механизми няма. Общо загубите за 38-те страни, въвели санкции, възлизат за две години от въвеждането им на над 60 милиарда долара, а политическият резултат е нула, обясни социалистът.

 

 

България

  • Само за метене и миене на централни улици Фандъкова дала 23 милиона лв.
    28. Април 2017 82
    401
    1

    Столичната администрация е похарчила цели 612 935 491 лв. за четири години - от 2011 до 2014 г. за очистване на замърсена София. Което прави по 419 819 лв. на ден. Това показва одитен доклад на Сметната палата за "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в София". Само за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"