Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

НС отново отхвърли искането на левицата санкциите срещу Русия да отпаднат

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   207   0Управляващото мнозинство отхвърли вчера за пореден път искането санкциите срещу Русия да отпаднат. Предложението от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ направи международният секретар на ПГ Кристиан Вигенин.
"БСП е последователна в своята позиция, че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат. Неприемлив е фактът, че на ЕС през декември българският премиер е подкрепил удължаването на ветото с още 6 месеца, без да информира за позицията си по този въпрос, както и по всички останали въпроси, обсъдени на заседанието на българския парламент", подчерта Вигенин. Той посочи, че предложението на БСП е последната възможност този парламент да се произнесе категорично и да даде шанс на това и следващите правителства навреме да започнат работа по изработването на пътната карта за отмяна на санкциите.
Вигенин бе категоричен, че трябва да се постави под въпрос и на преразглеждане политика, която не постига целите си, а носи само вреди. "Това не е осъдително, а напротив - смело и необходимо. Близо 3 години след въвеждането на първите ограничения за пътуване на руски парламентаристи в ЕС единственото постижение е затрудняване на диалога. Още по-абсурдно е, че тази есен в Русия се проведоха избори, част от хората в списъка даже вече не са депутати, а все още са в забранителните списъци", твърди Вигенин. Той отново припомни, че икономическите санкции са довели до огромни загуби. По  официални данни България губи 30 милиона на месец, а компенсационни механизми няма. Общо загубите за 38-те страни, въвели санкции, възлизат за две години от въвеждането им на над 60 милиарда долара, а политическият резултат е нула, обясни социалистът.

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    307
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"