Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Януари 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

НС отново отхвърли искането на левицата санкциите срещу Русия да отпаднат

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   161   0Управляващото мнозинство отхвърли вчера за пореден път искането санкциите срещу Русия да отпаднат. Предложението от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ направи международният секретар на ПГ Кристиан Вигенин.
"БСП е последователна в своята позиция, че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат. Неприемлив е фактът, че на ЕС през декември българският премиер е подкрепил удължаването на ветото с още 6 месеца, без да информира за позицията си по този въпрос, както и по всички останали въпроси, обсъдени на заседанието на българския парламент", подчерта Вигенин. Той посочи, че предложението на БСП е последната възможност този парламент да се произнесе категорично и да даде шанс на това и следващите правителства навреме да започнат работа по изработването на пътната карта за отмяна на санкциите.
Вигенин бе категоричен, че трябва да се постави под въпрос и на преразглеждане политика, която не постига целите си, а носи само вреди. "Това не е осъдително, а напротив - смело и необходимо. Близо 3 години след въвеждането на първите ограничения за пътуване на руски парламентаристи в ЕС единственото постижение е затрудняване на диалога. Още по-абсурдно е, че тази есен в Русия се проведоха избори, част от хората в списъка даже вече не са депутати, а все още са в забранителните списъци", твърди Вигенин. Той отново припомни, че икономическите санкции са довели до огромни загуби. По  официални данни България губи 30 милиона на месец, а компенсационни механизми няма. Общо загубите за 38-те страни, въвели санкции, възлизат за две години от въвеждането им на над 60 милиарда долара, а политическият резултат е нула, обясни социалистът.

 

 

България

  • Обединена Европа трябва да бъде съхранена на всяка цена, убеден е новият президент
    20. Януари 2017 14
    425
    0

    Румен Радев и Илияна Йотова се заклеха вчера. Над половин час продължи първата президентска реч на Радев. Депутати от ГЕРБ, ПФ и РБ демонстрираха слаба култура и подвикваха от място. Светкавичната реплика на президента "Имате още една седмица!" даде повод на най-кресливите да напуснат залата. В кулоарите обаче тя бе изтълкувана като намек...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"