Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

Депутатите отрязаха ГЕРБ за мажоритарните избори

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   108   0Депутатите отрязаха вчера ГЕРБ за мажоритарните избори, след като нито една парламентарна група не подкрепи предложението за въвеждането на мажоритарен вот, задължително гласуване и падане на партийната субсидия от 11 на 1 лв. на глас. Дори след призива на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за подкрепа на проектозакона и след прегласуване предложението не събра необходимия брой гласове дори за дебати. Настояването на Четин Казак от ДПС за отлагане бе подкрепено от 99 народни представители, против бяха 76, а 4 се въздържаха. От трибуната на НС Казак припомни, че във вторник правната комисия отказа да се занимава с референдума. Тази точка се вкарва в края на мандата на парламента единствено и само с политически и популистки подбуди, заяви депутатът. Казак припомни, че има дело във ВАС за референдума. От ГЕРБ пък заплашиха, че днес отново ще внесат точката за обсъждане.
ГЕРБ демагогстват с парите за партиите, заяви по-рано в тв интервю депутатът от БСП Жельо Бойчев. Според него, ако ГЕРБ са искали да променят изборните правила, са имали достатъчно време от 6 ноември, когато се проведе референдумът, досега. Той попита, след като ГЕРБ държат на мнението на хората, защо са приели държавния бюджет с тази субсидия за партиите. "Това е върхът на наглостта и демагогията. И това става в края на ноември. Защо тогава не се съобразиха?", възмути се той. Според Бойчев сме свидетели на провокация към новоизбрания президент Румен Радев, с която се цели той да наруши конституционните си задължения.
"ГЕРБ подхождат много лековато към промяната на Изборния кодекс. Това е все едно да кажеш, че за една седмица ще промениш Конституцията. Това е поредният предизборен трик", смята депутатът от БСП Филип Попов.

 

 

България

  • Само за метене и миене на централни улици Фандъкова дала 23 милиона лв.
    28. Април 2017 82
    400
    1

    Столичната администрация е похарчила цели 612 935 491 лв. за четири години - от 2011 до 2014 г. за очистване на замърсена София. Което прави по 419 819 лв. на ден. Това показва одитен доклад на Сметната палата за "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в София". Само за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"