20 Април 2024събота15:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Да те похвалят за "фискална" мизерия

Ставаме все по-зле, а докладите прекрасни - явно в Брюксел се харесва нашата бедност

/ брой: 8

автор:Валентин Георгиев

visibility 65

Ние ли сме луди, или се опитват да ни правят на луди? Говоря за тия от Брюксел - началниците на Борисов, ментори на морала и справедливостта, пример за подражание и пътеводен "маяк" за просперитет и по-висок жизнен стандарт. Разбрахме от поредната хвалба на премиера в оставка в мрежата, че ЕК подобрявала оценката си за "дългосрочната фискална устойчивост на България, премествайки страната ни от средна в ниска категория на риск."
По-голям цинизъм и подигравка от подобно отношение - здраве му кажи. За каква фискална устойчивост става дума, когато за последните 2 години управление на ГЕРБ външният ни дълг е скочил над 20 млрд. лева, а ефектът от безсрамно честото теглене на заеми се не види никакъв. Което ще рече, че средствата се харчат за глупости или се крадат милиарди, които ще се плащат поколения напред. Почти няма такава държава в ЕС, която да разпределя от бюджета едва 39% за публични разходи. При това най-бедната държава. Но явно тази политика на неприкрит геноцид удовлетворява напълно Брюксел. Няма риск, разбира се - за тях и за стабилността на колониалната им администрация. Там са доволни и предоволни, когато имат за "партньори" управници като днешните, които безмозъчно следват техните предписания и съвети, а в замяна ги обливат със суперлативи за добре свършена работа.
А пари няма. Общините изнемогват, има такива с 500% ръст на борчовете през последната година. С каква фискална устойчивост ни баламосват, когато икономиката ни е замръзнала, такава просто няма. Социалният сектор е тотално забравен, доходите си остават обидно ниски или се вдигат, колкото за замазване на очите. Хората мрат от студ в селата, защото нямат пари да осигурят отопление на жилищата си. Да не говорим за геноцида, наречен здравеопазване, който буквално обрича болни на смърт или принуждава народа да търси лечение за децата си в чужбина. Съвсем неслучайно и на място е поставена и диагнозата на реформата "Москов" - че за нея отговорност лично е поела... "Ислямска държава". За последните 10 години в страната са закрити за икономия над 1000 училища - тъжно и потресаващо за една съвременна държава - член на прехваления ЕС.
И какво ни топли тази "оценка за дългосрочната фискална устойчивост"? Ще ни повиши ли заплатите и пенсиите, сиренето ще поевтинее ли, данъците и такса смет ще паднат ли? Точно обратното. Близо 10 г. ГЕРБ ни залъгват с купешки лафове, сочат ни светлото бъдеще. И от година на година ставаме все по-зле и по-зле! Няма вече накъде! Народът гладува, а докладите прекрасни - явно розовите очила ги раздават на килограм от ЕК. А фискалната рестрикция е планирана от правителството да продължи до 2020 г. и след това....
Та, за каква фискална устойчивост се хвали Борисов, освен ако няма предвид своята лична - тук наистина може да му се има доверие. Пози, жестове, погледи, стойки. Всичко внимателно премислено и пресметнато. Но отдавна изтъркано.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ