29 Март 2024петък13:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА-Сф изгони Галчев и Господинов

"Хич да не ти дреме! Вземаш си багажа и веднага идваш в София", наредил Стоичков на Стефан Генов

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 6

ЦСКА-Сф изгони капитана си Борис Галчев, както и вратаря Анатолий Господинов. От "Армията" съобщиха, че двамата са разтрогнали по взаимно съгласие. Галчев и Господинов бяха основни футболисти на автентичния клуб, който под ръководството на Христо Янев спечели Купата на България, докато се състезаваше във "В" група. Този сезон халфът изпадна в немилост пред собственика Гриша Ганчев, който даже обяви, че го е "задраскал с дебелия флумастер". Ден по-рано обаче доведеният от Ганчев за треньор Стамен Белчев обяви, че той ще има решението дали Галчев ще играе за "червените" и през пролетта. Интерес към ветерана има от родния му Пирин, както и от Нефтохимик, на който в момента начело е именно Янев.
В същото време стана ясно, че Христо Стоичков е довел Стефан Генов за помощник на Стамен Белчев на "Армията". Камата, който е сериозен акционер в ЦСКА-Сф, е обявил на пловдивчанина да не се тревожи, че има действащ договор с Пирин и да акостира в София. Самият Стоичков се нагърбил да скъса контракта на треньора с "орлетата". "Хич да не ти дреме! Вземаш си багажа и веднага идваш в ЦСКА. Останалото го остави на мен", обявил в свой стил кавалерът на "Златната топка" за 1994 г.
Стоичков и Генов са много близки от години. През лятото на 2013 г. те бяха за кратко в ЦСКА. Тогавашните собственици на "армейците" от "Титан" назначиха Ицо за треньор, а след това му връчиха и акциите на клуба. Стоичков извика Генов за свой помощник, но заради безизходната ситуация остана на "Армията" само няколко дни. След като той се оттегли, същото сториха Генов и останалите от щаба му.


Като прецедент в световния футбол определи напускането на старши треньора Стефан Генов ден преди началото на зимната подготовка на отбора спортният директор на Пирин Венко Попов. "Крайно сме разочаровани. Некоректно е от негова страна. Нямаше индикации за раздяла с него - обсъждахме селекцията, подготовката. Нормално беше от ЦСКА-Сф да ни потърсят. Не е това начинът да се работи във футбола ни. Ще търсим до последно правата си. Имаше обаждане, но несериозно, не и преговори за преминаване. Няма да бързаме с ново назначение, за да не направим грешка. В България има много свободни треньори. Предложения има", заяви Попов. Временно заниманията ще води заместникът на Стефан Генов - Стефан Гошев
"Не оправдавам подобно поведение - нито на тези, които предлагат, нито на тези, които приемат такива оферти. Лошото е, че това е подхванато от хора, които са начело на футбола ни", коментира кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който осигурява бюджета на общинския футболен клуб Пирин.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ