Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Януари 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

На първа страница

Конкурсът за каузи очаква нови идеи

7 участници в предизвикателството "Репортийн" ще получат по 1000 лв.

Дума

11. Януари 2017 , брой: 7   180   0
Снимка


Конкурсът за каузи, които променят света, дава възможност на нови ученици да участват в него с нестандартни предложения за промяна. "Репортийн" ще очаква идеи до 14 февруари, предоставяйки награди за най-креативните тийнейджъри.
Надпреварата постави една от най-провокативните си до момента теми - "Обичам хейта". Участниците от цялата страна трябва да изразят своето мнение с градивна критика към заобикалящата ги среда. Докато търсят промяна, някои от тях пожелаха да предизвикат нов диалог със своето училище, а други се обърнаха към социалните мрежи и връстниците си. През своята 5-годишна история конкурсът "Репортийн" е получил повече от 190 видеа на тийнейджъри от над 150 населени места. До момента има 25 клипа на темата "Обичам хейта".
"Многото видеа, които стигнаха до нас, носят изключително различен прочит на думата "хейт". Сред тях можете да видите някои от най-важните теми за обществото ни днес - как да се храним правилно или как да опазим околната среда, но същевременно и решения на трудности, с които всеки от нас се е сблъсквал в по-ранна възраст от живота си. Всъщност подходът на тийнейджърите към задачата на конкурса подсказа, че има смисъл да удължим разговора с тях във времето", разказва Емил Джасим, един от създателите на конкурса.
В рамките на "Репортийн" 7 участници ще получат сумата от 1000 лв., а още 7 ще вземат награди от 500 лв. с които да поставят начало на творческата си идея. С включването в конкурса българските ученици доказват, че критиката може да бъде креативна, а добрата идея - първа стъпка към промяната.
Всеки тийнейджър, който все още не е изпратил свое видео, но истински желае да сподели идеята си за промяна, може да направи това на официалния сайт https://reporteen.bg.

 

 

 

Неделник

 • Ботевци
  Измина половин век от славната епопея, когато са събрани средства за построяването на легендарния кораб и така е осъществена една отколешна мечта
  20. Януари 2017 14
  261
  0

  Инж. Георги Мъндев

  Времето бавно отминава, заличава спомените, но може ли да заличи спомените на 1 200 000 български деца, осъществили с труда си една идея, един мираж дори, който няколко следосвобожденски правителства не могат да реализират най-вече заради интересите си. Не е редно да кажа, че през 1966 г. децата са били...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"