Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Март 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Конкурсът за каузи очаква нови идеи

7 участници в предизвикателството "Репортийн" ще получат по 1000 лв.

Дума

11. Януари 2017 , брой: 7   360   0
Снимка


Конкурсът за каузи, които променят света, дава възможност на нови ученици да участват в него с нестандартни предложения за промяна. "Репортийн" ще очаква идеи до 14 февруари, предоставяйки награди за най-креативните тийнейджъри.
Надпреварата постави една от най-провокативните си до момента теми - "Обичам хейта". Участниците от цялата страна трябва да изразят своето мнение с градивна критика към заобикалящата ги среда. Докато търсят промяна, някои от тях пожелаха да предизвикат нов диалог със своето училище, а други се обърнаха към социалните мрежи и връстниците си. През своята 5-годишна история конкурсът "Репортийн" е получил повече от 190 видеа на тийнейджъри от над 150 населени места. До момента има 25 клипа на темата "Обичам хейта".
"Многото видеа, които стигнаха до нас, носят изключително различен прочит на думата "хейт". Сред тях можете да видите някои от най-важните теми за обществото ни днес - как да се храним правилно или как да опазим околната среда, но същевременно и решения на трудности, с които всеки от нас се е сблъсквал в по-ранна възраст от живота си. Всъщност подходът на тийнейджърите към задачата на конкурса подсказа, че има смисъл да удължим разговора с тях във времето", разказва Емил Джасим, един от създателите на конкурса.
В рамките на "Репортийн" 7 участници ще получат сумата от 1000 лв., а още 7 ще вземат награди от 500 лв. с които да поставят начало на творческата си идея. С включването в конкурса българските ученици доказват, че критиката може да бъде креативна, а добрата идея - първа стъпка към промяната.
Всеки тийнейджър, който все още не е изпратил свое видео, но истински желае да сподели идеята си за промяна, може да направи това на официалния сайт https://reporteen.bg.

 

 

 

България

 • Слави Трифонов нарече случващото се "цензура"
  29. Март 2017 62
  69
  0

  Бъдещето на "Шоуто на Слави" е под въпрос, след като вчера не се продаваха билети за предаването. В понеделник бТВ спря излъчването на предаването с мотива, че "епизодът няма да бъде излъчен поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание".
  Водещият Слави Трифонов нарече действията на телевизията "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"