19 Април 2024петък01:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Песков: Санкциите на САЩ са безпрецедентна деградация

Въпреки политиката на ограничителни мерки Москва е готова на диалог с Вашингтон за нормализиране на отношенията

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 16

Новите санкции на САЩ срещу Русия са още една стъпка от страна на Вашингтон към деградация на отношенията с Москва. Така коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков ограничителните мерки, които наложи Вашингтон.
Американското правителство разшири списъка със санкционираните руснаци по силата на т.нар. списък Магнитски. В "черния списък" са включени имената на председателя на Следствения комитет Александър Бастрикин, приближен на руския лидер Владимир Путин, а също така Станислав Гордиевски, Дмитрий Ковтун, Андрей Луговой и Генадий Пласкин. Ковтун и Луговой са обвинени от британските власти за убийството на бившия сътрудник на Федералната служба за сигурност Александър Литвиненко.
Актът Сергей Магнитски беше приет от САЩ в края на 2012 г. след смъртта на адвоката Сергей Магнитски в руското следствие през 2009 г. Актът предвижда налагане на санкции на длъжностни лица на Русия, виновни за нарушаване на човешките права. Списъкът беше многократно разширяван от Вашингтон.
Русия съжалява за "безпрецедентното деградиране" на отношенията със САЩ при президента Барак Обама и се надява на повече позитивни стъпки в бъдеще, изтъкна Дмитрий Песков.
"Можем да изразим най-дълбокото си съжаление от факта, че по време на втория президентски мандат на господин Обама ние се оказахме в безпрецедентна и продължителна деградация в отношенията ни. Ние сме убедени, че това не отговаря на интересите ни или на интересите на Вашингтон. И съжаляваме, че това се случва. Обаче все още се надяваме, че по един или друг начин в бъдеще ще успеем да тръгнем по един позитивен път в развитието на отношенията със САЩ", поясни Песков.
Въпреки това Москва е готова да води диалог с Вашингтон за нормализиране на двустранните отношения, дори и в условията на санкции, отбеляза говорителят на Кремъл. "Санкциите безспорно се явяват елемент, който се отразява изключително негативно на двустранните отношения, но в същото време, дори в условия на санкции, всякакви възможности за диалог ще бъдат приветствани в Москва", посочи Песков.
В същото време Андрей Луговой, цитиран от Франс прес, определи санкциите срещу него като "абсурдни". Той поясни, че е "объркан" от решението, тъй като не знае защо е в списъка.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ