29 Март 2024петък08:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Триумф за Гришо

В Бризбейн хасковлията спечели пета титла в кариерата си и изпълни целта си за първите 6 месеца

/ брой: 5

автор:Дума

visibility 482

Григор Димитров (№17 в света) заслужи пета титла в кариерата си. На финала в Бризбейн хасковлията сломи световния №5 Кей Нишикори (Яп) с 6:2, 2:6, 6:3. Това е първо отличие за българина от лятото на 2014 г., когато доминира на тревните кортове в лондонския квартал "Куинс". Другите 3 купи са от Стокхолм през 2013 г., Акапулко и Букурещ през 2014 г.
Димитров игра финал в Бризбейн и през 2013 г., когато загуби от Анди Мъри (Вбр, №1), но сега излезе много по-зрял и спокоен на корта срещу най-добрия тенисист на Азия, срещу когото бе спечелил само 1 сет в досегашните им 3 сблъсъка.
Нашият беше безапелазционен в първия сет и даде надежди на японеца за успех само във втория. Гришо беше безупречен във важните моменти, а късен пробив в 8-ия гейм на решаващата част му донесе успеха. Той заслужи $77 980 от наградния фонд и 250 т., които ще го изкачат днес до 15-о място в ранглистата. Първата ни ракета ще изпревари кумира си Роджър Федерер (Швейц), както и Лука Пуй (Фр).
В австралийския град Гришо записа общо 3 победи над играчи от топ 10, след като на 1/2-финала се справи и с водача в схемата Милош Раонич (Кан, №3) със 7:6 (7), 6:2, а преди това с Доминик Тийм (Ав, №8) с 6:3, 4:6, 6:3.
Тази седмица Гришо няма да играе и ще се готви за започващия идния понеделник "Аустрелиън оупън". Преди година по това време той участва на другия подгряващ Откритото първенство на Австралия турнир - в Сидни, където падна на финала от Виктор Троицки (Сърб, №29) с 6:2, 1:6, 6:7 (7).
Така за старта на надпреварата в Мелбърн от актива му ще бъдат отнети 150 т. На първия за сезона турнир от Големия шлем Димитров има да брани 45 т. от достигането до III кръг през 2016 г.
След триумфа в Бризбейн Гришо призна, че е постигнал целта, която си е поставил за първата половина от тенис сезона още в първата седмица на годината. "Емоционална победа, понякога този спорт може да бъде брутален. Това е един от големите моменти за мен. Целта за първите 6 месеца беше да спечеля титла. Постигнах го още в първата седмица. За мен тази купа означава много. Благодаря на всички зрители за подкрепата. Винаги е много приятно да играя тук, на "Пат Рафтър Арена". Щастлив съм, че завърших по този начин тази страхотна седмица. В последната година и нещо беше много емоционално. Последните 10 дни изживях едни от най-приятните моменти на корта", обяви Димитров, който падна при опит да спаси трудна топка в края на мача, но постигна 14-а победа в 18 срещи в Бризбейн. Статистиката показва, че той вече има победи над всички тенисисти от актуалния топ 10 на световния тенис, след като надделя и над Нишикори. От елита Гришо не е печелил мач само срещу идола си Федерер, който изпадна от топ 10, след като заради контузия не игра през последните 6 месеца.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ