Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Чиста проба рекет

Ина Михайлова

9. Януари 2017 , брой: 5   1656   0С бутафорна грижа за електората кабинетът Му отпусна извънредно 7 млн. лв. за борба с битовата престъпност. Само за три месеца - има-няма толкова остават до изборите. И парите ще бъдат "платени" от Него, разбира се. За нови патрулки, бензин и повторно назначаване на пенсионирани служители. Извънредно заседание! Все едно проблемът не е съществувал, а се е появил току-що и кабинетът незабавно взема мерки. Начева крупна полицейска акция, а както твърди вътрешният министър Румяна Бъчварова, в начинанието няма и грам партиен егоизъм. Чиста проба идеал.
Като оставим настрани факта, че парите отиват във ведомството с най-голям бюджет и с най-нисък кредит на доверие в обществото, остава да открием онези 99,9 на сто загриженост, с които властта се сети за жертвите на бандитите по села и паланки.
Второто правителство на Борисов още повече страда от липса на компетентност и креативност. Само преди девет месеца вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви: "Акциите не са достатъчни за справяне с битовата престъпност. Ние имаме нужда от постоянни, систематични мерки. Това е, което обсъждаме в момента. Една акция не е достатъчна. В един регион това може да се окаже ефективна мярка, в друго населено място - не." "Нова форма на диалог" е изходът, рече тогава МВР-шефката. Ден до пладне. Сега става ясно, че именно акции са му майката, при това - случайно или не - точно по време на предизборната кампания.
Извънредните тримесечни мерки ще бъдат с... "патрулен" характер - 300 коли, 1000 полицаи в селата и бензин. А онези светли намерения за засилване на разследването, за по-качествените доказателства пред съда? Нещо за комуникациите и информационните системи в МВР? Тях ще ги оставим за други времена. Сега е часът на бутафорната загриженост към бабите и дядовците по селата. И към семействата на онези 1000 пенсионирани служители, които ще трябва да се кланят доземи на Благодетеля, върнал ги отново на държавната софра.
В намерението на властта обаче има и нещо подмолно очарователно и позитивно - обещанието извънредните тримесечни мерки да станат постоянни. При едно единствено условие - Борисов да е отново на власт. Чиста проба рекет!

 

 

Коментари

  • 22. Август 2017 163
    190
    0

    Бедна България отделя най-много средства за обществен ред и сигурност като дял от брутния си вътрешен продукт в целия ЕС, разбираме от най-новите данни на "Евростат". Цифром това прави цели 2,8%, като от всичките 28 държави няма такава, която да се бръква с повече от 2,4 на сто. Средно за целия ЕС делът е 1,8%, а за сравнение при...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"