Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Не затваряйте държавата!

Ина Михайлова

6. Януари 2017 , брой: 4   2331   1Заваля. И при докосването на всяка снежинка до асфалта се разнася злокобен камбанен звън. Идва второто пришествие. Снегокалипсис.
"Сибирският студ" е водеща тема. Дори обществената телевизия се скъсва да ни информира в детайли за яката подготовка срещу невижданата снежна стихия.
Прогнозите за времето са като комюникета от фронта. Всички да стоят вкъщи. Да не се пътува по магистралите. От енергото прогнозираха аварии.
На родилките е забранено да раждат в БТР-ите (не за друго - няма система за пръстови отпечатъци). Химикалите, с които обливат пътищата, били годни при еди-колко си градуса, след това - безполезни. Значи може и да си ги спестят. Иначе 3000 снегорина са в бойна готовност. Техниката на армията също е на разположение.
Кризисният щаб начело с Румяна Бъчварова е екипиран. Госпожата сигурно е надянала "бойната" тишъртка с надписа "NO wi-fi zone here", щото трябва с гърдите напред да влиза в битката със снега.
Преди време искаха да ловим снежинките във въздуха, сега точат зъби като за ледена епоха. Как не са се сетили да ни заповядат да се съберем на групички и през час да мерим температурата. И да се следим взаимно как оцеляваме.
Ама е готино "сибирският студ" да е водеща новина. Чак дрънка! Иначе трябваше да се говори за цената на газа, за резките движения с бюджетните излишъци, за напъните за назначения на "наши" хора в агенции и министерства на изпроводяк. Като по поръчка й идва арктиката на властта. И тя гръмко се опитва да прецака времето и Началника.
Не ни плашете със студени зими. Изживели сме много такива преди години, когато снежните партини бяха от по метър и не слизахме от шейните от ноември до март.
Не ни карайте да се запасяваме с консерви и свещи, със суха храна за седмица и с термоси - за преходите по улиците. Нашето поколение знае какво е да викаш от болка докато ти се размразяват ръцете, за да свалиш мокрите дрехи, да навлечеш сухи и пак да излезеш на пързалката.
Иска ви се да ударите кепенците за един уикенд, само защото е зима? Не ни учете как да си носим шапките и да си пием чая.
Кому са нужни абсурдите и паниката, с които ни заливате? Свършете си вашата работа. Как ли? Нали затова ви плащаме. А нас не правете на овце, при това уплашени. Два дни сняг не са краят на света. Не затваряйте държавата!

 

Двамата пратени герберастки

Двамата пратени герберастки малоумници се събудиха от шока на президентските избори и изкукуригват с фалцет от разпадащия се герберастки курник!
А бе, заминавате си. Това е положението. Ще ви се свърши зобта от приматите,
Анадън му?!

 

Няколко думи

  • 22. Септември 2017 186
    331
    1

    Днешният празник би трябвало да е един от най-българските, с които истински да се гордеем. Точно преди 109 години малката ни държавица извърши подвиг, като обяви своята Независимост. Сигурно още се чудим как са го постигнали предците ни? Много просто - спряло е да им пука за мнението на Великите сили. И това не е било признак на неуважение към когото и да било, а напротив - знак за уважение...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"