29 Март 2024петък04:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп планира реформи в разузнавателните служби

Новоизбраният американски президент смята първо да отмени здравната реформа на своя предшественик, обяви Майкъл Пенс

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 12

Тръмп има намерение да намали състава на кабинета на директора на американската служба за национално разузнаване и на ЦРУ, тъй като се страхува, че агенциите са станали твърде големи и политизирани. Източник на "Уолстрийт Джърнъл" съобщава още, че президентът ще фокусира вниманието си върху "цялостното преструктуриране на разузнавателните служби и начините, по които те си взаимодействат".
Постът директор на американската служба за национално разузнаване е създаден след терористичните нападения от 11 септември 2001 г. в рамките на мащабна реформа в работата на американските служби. Работата му е да координира дейността на 17 отделни разузнавателни агенции като Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и Агенцията за национална сигурност (АНС).
Припомняме, че през ноември заемащият длъжността Джеймс Клапър подаде оставка веднага след победата на Тръмп в изборите. Той аргументира решението си с пълното нежелание да работи със и за новоизбрания президент.
След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп на първо място ще се съсредоточи върху създаването на нови работни места и многократно обещаваната отмяна на здравната реформа на Барак Обама, т.нар. Obamacare. Това заяви по време на среща с републиканци в Конгреса бъдещият вицепрезидент Майкъл Пенс. По думите му това ще стане с решения, които ще позволят да се намалят разходите за здравно осигуряване и без да се раздува правителственият апарат. "Ние смятаме да удържим обещанието, дадено на американския народ", подчерта Пенс.
Все пак Пенс отбеляза, че замяната на сегашната система на здравно осигуряване с нова такава ще отнеме месеци. "Той ще започне с това още първият ден", подчерта Пенс и заяви, че първите действия на Тръмп ще са по отмяна на укази на Обама. Според него обременяващото регулиране е довело до отслабване на икономиката и задържане на ръста на работни места.
От своя страна президентът Барак Обама прикани демократите в Конгреса да се борят срещу премахването на неговата емблематична реформа на здравното осигуряване, предаде Франс прес.
"Завиждам ви за борбата, която ще можете да водите, за да защитите здравето на американците", е казал Обама на среща на закрити врата на демократите в Конгреса, съобщи сенатор Ед Марки.
"Президентът подчерта, че ние сме на правилната страна" и ни насърчи да се борим", каза конгресменът Джон Луис, позовавайки се на допитвания, които показват, че основни елементи от реформата остават популярни. "Републиканският проект няма да направи Америка отново велика, той ще направи Америка отново болна", заяви лидерът на демократите в Сената Чък Шумър, перифразирайки предизборния лозунг на Тръмп.
След изборните си загуби в президентските и парламентарните избори обаче, демократите са в малцинство и в двете камари на Конгреса и почти нямат пространство за маневриране. Единствената им надежда е да мобилизират общественото мнение в САЩ, отбелязва АФП.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ