19 Април 2024петък16:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шест комедии в "Армията"

Новата година във Военния театър започва със смях и настроение

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 17

Смехът е здраве, а в крайна сметка това е едно от най-важните неща, които си пожелахме през новата 2017 г. За да я започнем с ведро настроение и оптимизъм, от сцената на Театър "Българска армия" ви се усмихваме с цели 6 комедийни представления през първите дни на януари. Подарете на себе си или свой близък щастлив край за по-красиво начало на годината, канят от трупата.
"Колко е важно да бъдеш сериозен" става ясно в понеделник, 9 януари. Комедията на Оскар Уайлд е истинско приключение. Сюжетът се завърта около сърдечните вълнения на две млади двойки. В преследване на любовта те устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия, в които замесените са Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Мимоза Базова, Александър Дойнов, Пламена Гетова.
"Да разлаем кучетата" ще разсмива и забавлява с българските нрави, родното чувство за хумор, националния гений и най-добрия приятел на човека кучето - на 10 януари. Ситуациите и ироничните реплики са между Георги Кадурин, Стефка Янорова, Васил Михайлов, Милен Миланов, Иван Налбантов - гост, Борислав Стоилов, Мирослав Косев, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Мирослав Пашов.
В театъра ще се вдига "Много шум за нищо" на 11 януари с гениалната комедия на Уилям Шекспир, която вече 20 години се радва на неспирен зрителски интерес на сцената на ТБА. Невъзможността любовта да се случи, да се постигне и да се разкаже ще пресъздадат Милен Миланов, Иван Радоев, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Анастасия Ингилизова, Мимоза Базова, Калин Иванов, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Георги Новаков, Мирослав Косев, Мирослав Пашов, Стойко Пеев, Йордан Ръсин, Деян Георгиев.
Калин Врачански и Георги Къркеланов са главните герои в "Стреляйте по артиста" - комедия, разкриваща съдбата на артиста в една действителност, твърде близка до нашата, но за щастие разказана като увлекателна приказка, която ще донесе много усмивки на 12 януари. Спектакълът повежда в историята на двама пътуващи артисти, които стават свидетели на нелепи драми.
Тандемът Герасим Георгиев-Геро и Вальо Танев разсмиват с историята на добрия войник "Швейк", който обича да пийва бира и да разказва своите невероятни истории от Световната война, на 13 януари. "Знаете ли откъде започва упадъкът на една държава? Когато, поради изобилие от идиоти, спират да ценят истинските" е една от истините, с които Швейк ще ни замисли, след това разсмее и дори разплаче от смях.
Финалът на смешната седмица е на 14 януари със "Завещанието на целомъдрения женкар". Най-желаният мъж в живота на много жени - Дон Жуан, в ролята е Васил Михайлов, си спомня за своите велики любовни похождения и тайни, за които никой не предполага.

 "Колко е важно да бъдеш сериозен"

"Швейк"
Снимки ТБА

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ