24 Април 2024сряда05:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Грегориан" ще изнесе прощалния си спектакъл в зала 1 на НДК

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 19

Популярната немска група "Грегориан" за първи път ще зарадва родната публика със своя впечатляващ прощален спектакъл "The Final Chapter" ("Последната глава"), информира Поли Петрова, пиар мениджър на "Моко сълюшън", организатор на събитието. На 7 февруари в зала 1 на НДК известната формация, в своя типичен и разпознаваем стил грегорианско песнопение, ще представи впечатляващи интерпретации на едни от най-известните съвременни поп и рок песни - "I Still Haven't Found What I'm Looking For" (U2) и "Hells Bells" (AC/DC).
Турнето "The Last Chapter" е последно за групата и вече се радва на огромен успех по целия свят. По време на атрактивното шоу "Грегориан" представя песни от най-новия си албум от серията "Masters Of Chant", който е и десети за формацията. Родните меломани ще имат възможност да се потопят в мистична и величествена атмосфера под звуците на едни от най-големите класически хитове, пресъздадени великолепно от виртуозните музиканти. Публиката в зала 1 на НДК ще чуе още "Kiss from a Rose" (Seal), "Lady in Black" (Uriah Heep), "Con te partiro" (Andrea Bocelli) и други.
"Грегориан" е замислен като поп проект от продуцента Франк Петерсън, работил още с "Енигма", Сара Брайтман и редица други звезди. Групата е съставена от виртуозни инструменталисти и изпълнители, които оставят своя неподражаем отпечатък върху композициите, като им придават звучене в стил симфоничен рок. Специалните пироефекети и разтърсващо светлинно шоу допълват гласовете на хористите в перфектна симбиоза.
Мегашоуто на "Грегориан" е на 7 февруари от 20 ч. Билетите за събитието се продават в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн на цени от 35 до 55 лева.
 

Снимки "Моко сълюшън"

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ