19 Април 2024петък06:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ислямисти заплашват с терор Косово

Сръбската православна църква и институциите в Прищина са основните мишени на терористите

/ брой: 3

автор:Дума

visibility 22

Лавдрим Мухаджери, един от командирите на "Ислямска държава" (ИД), познат под псевдонима Абу Абдулах ал Косово, с около 400 ислямисти е успял да премине блокадата на съюзниците в Сирия чрез бежанската вълна и да достигне до Европа, предават сръбските и македонските медии, като се позовават на британския в. "Дейли мейл" и на данни на италианските служби за сигурност. Ислямисткият командир е заплашил с терор Сръбската православна църква и държавните институции в Косово, които според него не защитават интересите на мюсюлманите.
Според белградския "Правда" "Шиптарски касапин заплаши сръбската църква. Мухаджери е пристигнал в Европа с 400 джихадисти". Електронното издание "Vesti-online" съобщава, че "Касапинът от Качаник с 400 терористи заплашва Сръбската православна църква" и припомня, че Мухаджери, известен от пропагандните клипове на ИД с обезглавяване на заложници, е един от най-издирваните джихадистки командири. Изданието цитира италианските служби за сигурност, според които широката известност на Мухаджери и многобройните контакти, които има в балканските страни, поставят под заплаха целия регион.
Скопското издание "МКД" припомня, че 27-годишният Мухаджери по произход е македонски албанец, който се появява в Сирия през 2012 г. и бързо става известен с обезглавяването на западни заложници, на деца-предатели, както и с видео, в което собственоръчно взривява човек.
"Локално" съобщава: "Балканският касапин и още 400 главорези, пресрещнати от македонските служби, вече са в Косово". Изданието твърди, че Мухаджери е бивш служител на американската военна база "Бондстийл" и на силите в Афганистан и познава Балканите като петте си пръста.
Италианското издание "Еспресо" твърди, че ислямисткият командир се е завърнал в Качаник, град на границата между Косово и Македония, смятан за важен център за набиране на джихадисти, преди около два месеца, което засилва опасенията за тероризъм и в самата Италия.
"Република" пък подчертава, че сред евентуалните цели на терористичната група на Мухаджери са държавните институции в Косово.
Припомняме, че подозренията за евентуално завръщане на Лавдрим Мухаджери в Косово и за подготвяни атентати на Балканите се засилиха в навечерието на Новогодишните празници. Тогава сръбските издания "Сърбия днес", "Нови магазин", "Правда", "Телеграф", както и телевизия "BK TV", съобщиха, че Абу Абдулах ал Косово се намира в един от рекрутните центрове за джихадисти в Косово и присъствието му е било регистрирано от службите за сигурност.
Сегашните публикации за заплахи над обекти на Сръбската православна църква идват дни преди старообрядната коледа, която в Сърбия и Македония се отбелязва на 7 януари и в навечерието на Новата година, която по стария календар трябва да настъпи на 13 януари.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ