25 Април 2024четвъртък01:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тeатрален уикенд в Сатиричния театър и през 2017 г.

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 26

Инициативата "Тeатрален уикенд в Сатиричния  театър" продължава и през новата 2017 г. Зрителите ще имат възможност да гледат три комедии в три последователни дни срещу три билета на обща стойност 18 лева, информира София Стойчева, пиар и реклама на ДСТ.
Първото представление е "Волпоне" - на 20 януари от 19.30 ч. Георги Мамалев, Антон Радичев и звездите на Сатирата Стефан Щерев-Чечо, Нона Йотова, Добрина Гецова играят в комедията под режисурата на проф. Здравко Митков. Макар и писана преди повече от 400 години, творбата на ренесансовия автор Бен Джонсън не слиза от световните сцени. Темата за глупостта на хората, обладани от алчност и сребролюбие, остава актуална и в наши дни.
В спектакъла "На другата сутрин" - на 21 януари от 19.30 ч., участват Александра Сърчаджиева, в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с "всеобхващаща" сексуална ориентация. "На другата сутрин" е преди всичко заразително смешно представление за любовта - как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка, убеден е режисьорът на спектакъла Веселин Ранков.
"Вечеря за тъпаци" е следващото представление, което зрителите могат да гледат на  22 януари от 19.30 ч. Вече 15-и сезон комедията с Христо Гърбов и Иван Бърнев в главните роли продължава да пълни с публика голямата зала на Сатиричния театър. Постановката на световноизвестния кинорежисьор Иржи Менцел се гледа с нестихващ интерес от различни поколения.   За ролята си в нея Иван Бърнев получава "Аскеер" за изгряваща звезда. На сцената му партнират Веселин Ранков, Жанет Йовчева/Йорданка Стефанова и Калин Сърменов. Наред с неспирния хумор спектакълът извежда и важни морални изводи като например - да не слагаме етикети на хората, преди да сме ги опознали, и да не ги съдим.
Билетната каса от вчера работи и всички, направили резервации за представленията през януари 2017 г., могат да купят своите билети, както и за февруари.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ