20 Април 2024събота04:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Секси пране" на нова сцена

Thеatro е най-актуалният проект в културния живот на столицата, създаден от продуцента, режисьор и актьор Димитър Бакалов

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 84

С представлението "Секси пране" от Мишел Римл на 14 януари от 19 ч. ще отвори врати Thеatro (София, ул. "Върбица" 12). Новото място за истински театрални преживявания е най-актуалният проект в културния живот в столицата, създаден от продуцента, режисьор и актьор Димитър Бакалов.
"След 5 години скитане по сцени, на които моите спектакли бяха на гости, в пространства, където нямах контрол върху репертоара, започна да се усеща нуждата да създадем заедно със съмишленици по вкус и светоусещане наш собствен театър. Възроди се стара студентска идея - постановките, в които играем, да бъдат подслонени под един покрив и възможността се появи в сградата на ул. "Върбица" 12, която от януари 2017 г. ще е техен дом. Thеatro е логичното продължение на отдадеността ми към театъра и донякъде моя сбъдната мечта", разказва Димитър Бакалов. И продължава: "От 23 януари в програмата влиза "Омайна нощ" с режисьор Велко Кънев и участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юри Ангелов. Сред актьорите, които се включват в проекта, са Стоян Алексиев, Албена Колева, Христо Шопов, Ирини Жамбонас, Силвия Лулчева и други. От февруари ще има и регулярни детски представления през уикендите."
"Шегите, които Бог си прави" очаква зрители на 16 и 30 януари, а "Шегите на времето/преди и сега" - на 17 и 31 януари. "Секси пране" може да се види също и на 29 януари. Билети за представленията се продават в системата на Eventim, през сайта www.theatro.bg и на място на касата на новия театър.
Дългосрочната визия е пространството да се превърне в продуцентски център, където всеки може да получи шанс да представи и реализира свой проект. Бъдещите планове на Thеatro включват продължението на "Секси пране" - "Секси пране II - Хенри и Алис сред дивата природа", следващия пореден авторски спектакъл на Димитър Бакалов - "Шегите на еволюцията", както и гостуващи представления, подбрани от най-доброто по сцените на София и страната.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ