23 Април 2024вторник23:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Индонезиец отпразнува 146-ия си рожден ден

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 24

Мбах Гото, чието семейство твърди, че е най-възрастният човек, живял някога на Земята, отпразнува своя 146-и рожден ден. Индонезиецът, който е родом от малко село в провинция Централна Джава, притежава документ, удостоверяващ, че е роден на 31 декември 1870 г. Властите са потвърдили достоверността на свидетелството, пише британският в. "Индипендънт".
Ако историята на Гото е вярна, това ще му гарантира титлата на най-възрастен човек, живял някога изобщо. Той ще изпревари с над две десетилетия французойката Жан Калмен, която умира на 122 години.
Когато го попитали за тайната на дълголетието, Гото отговорил, че "рецептата е просто търпение". Дългият живот кара мъжа да приема смъртта и дори да я очаква. Гото започва да се подготвя за кончината си от 1992 г., вече има дори надгробна плоча. Дълголетникът разкри през 2016 г. пред местни медии, че единственото нещо, което иска, е да умре, тъй като заради напредналата си възраст трябва да бъде хранен и къпан.
Според внуците на Гото той прекарва по-голяма част от живота си в слушане на радио, понеже има прекалено слабо зрение, за да гледа телевизия.
Индонезиецът не е единственият, който оспорва титлата на Калмен за най-възрастен човек на планетата. Нигериецът Джеймс Олофинтуюи твърди, че е на 171 години, а етиопецът Дакабо Еба посочва, че е на 163. Но и двамата не притежават документи, с които да докажат възрастта.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ