24 Април 2024сряда17:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Европейският дух на Коледа - с програма "Христо Ботев" на БНР

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 81

Концертната програма на "Христо Ботев" на 25 декември ще ни пренесе в празничната атмосфера на няколко столици. Това е специалният Коледен ден на Еврорадио, в който европейските обществени радиостанции си разменят нови концертни програми с класическа музика, посветена на светлия християнски празник. Концертите се провеждат на живо пред публика.
Излъчването от София ще бъде от зала "България", където Детският радиохор, Симфоничният оркестър на БНР, Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ще изпълнят любими традиционни коледни, както и песни от мюзикъла "Моята прекрасна лейди" на Ф. Лоу.
В 14 ч. започва предаване от Будапеща, в което ще чуем Смесения хор на Унгарското радио. В 15.05 ч. българско време е началото на концерта от катедралата Калио, Хелзинки. Там ще пее младежкият хор "Vox Aurea", дирижиран от Санна Салминен. В 16 ч. e директното включване от Мюнхен, където съставите на Баварското радио - смесеният хор и симфоничният оркестър, дирижирани от англичанина Хауард Арман, ще изпълнят традиционни коледни песни.
Следващото включване е в 19 ч., когато по "Христо Ботев" и в още 18 страни членки на Еврорадио ще бъде излъчен концертът на Детския хор на БНР с диригентка Венеция Караманова. В 20 ч. е началото на коледния концерт от Чехия, където в романтичен средновековен замък ще свири ансамбъл "Barocco sempre giovane". В 21 ч. започва програмата от Швеция с участието на вокален ансамбъл "Svanholm Singers", дирижиран от София Сьодерберг. Финалът на музикалния празник е след полунощ с концерт от Утрехт - Амстердамският бароков хор и оркестър, дирижирани от Тон Коопман, ще изпълнят коледни кантати на Й. С. Бах. Началото е от 22 ч., научи ДУМА от Надя Белчева, пиар.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 441

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 359

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 281

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 378

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ