26 Април 2024петък04:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Инш Аллах, Сашо, ама не вярвам

Политическата коректност, която бе превърната в символ-верую на ЕС, лишава от здрав разум европейския елит

/ брой: 193

автор:Константин Иванов

visibility 2771

Време е да задължат европейските политици (с малки изключения - унгареца Орбан и словака Фицо) да гледат филмите на "Animal planet" за това колко бързо плъховете се ориентират, че трябва да не си тикат муцунката в проводника, по който протича електрически ток. Защото поредица от събития през последните една-две години показват, че на тези политици им липсва най-елементарен инстинкт за самосъхрание. С което за жалост вредят не само на себе си, но и на поверените на управлението им народи.
Декември 2015 - касапницата в Париж в хумористичното списание "Шарли ебдо". После "Батаклан" и едновременно на "Стад дьо Франс". После в брюкселското летище и метро. После камионът терминатор в Ница. Онзи ден терминаторът вилня в Берлин. Междувременно "по-дребни" инциденти като заклан свещеник в Сент Етиен дьо Руврие, застреляна полицайка, изнасилени германки край гарата на Кьолн.
И...
И "президентът Оланд осъди отвратителната терористична атака в Сент Етиен дьо Руврие". Същият, по повод кървавите вакханалии със стотици убити и ранени през декември 2015: "ДАЕШ ни обяви война и трябва да я водим с всички средства, като същевременно спазваме върховенството на закона, което ни прави демокрация". Върховенството на закона се спазва, като на доказани престъпници им се поставя електронна гривна. Да не говорим, че междувременно лъсна фактът, че обменът на информация за престъпниците между съответните ведомства в европейските държави е такъв, че като преминат границата, нерядко се оказват чисти като планински ручей.
Ангела Меркел, канцлер на държавата локомотив на Европейския съюз: "шокирана и много тъжна", че един от тези, които тя покани на гости в Германия, комай се отплатил с черна неблагодарност. И още по-бодряшки от Оландовите декларации: "Ние ще намерим сили да продължим да живеем живота си, както искаме да живеем в Германия - в свобода, откритост и заедно... Ние не искаме да живеем в страх. Искаме да бъдем свободни".
Паролата е дадена от най-високо място. И започва масовката с телешко скандиране "Не ни е страх". Та дори и "Да отговорим на насилието с любов". Та тя една нали се съблече дибидюс гола след изстъпленията на кьолнската гара и вдигна плакат :"Дори голи, ние не сме дивеч. И накрая, какво по-просто и по-лесно от редактирането на "Je suis Charlie" в "Ich bin Berliner". Звучи двойно неоригинално, защото "Ich bin Berliner" го изрече американският президент Джон Кенеди край Бранденбургската врата още преди повече от половин век - през юни 1963 г. (всъщност и той е плагиатствал от древните римляни, горди с принадлежността си към империята:"Civis romanus sum" - "Аз съм римлянин").
Политическата коректност, която бе превърната в символ верую на Европейския съюз, сякаш лишава от здрав разум европейските нотабили, които се опитват да я налагат като задължителна норма на поведение. Независимо, че насреща си имат фанатичен враг, който не споделя прословутите общочовешки ценности и цивилизационни избори и чиито възглас "Аллах акбар" замества всякакви идеологии, морал и мотиви за действие. За съжаление очевидно политическата коректност, достигаща до интелектуална стерилност, е в състояние да увреди мисленето дори на поначало трезвомислещи и адекватно реагиращи люде. С известно съжаление установих, че този бацил е увредил дори един стародавен мой колега и дори приятел, с когото сме работили под един покрив в Българското радио. Искрено се надявам, че писанието, което ще цитирам тук, е по-скоро изпълнение на указание свише, отколкото лично убеждение. Ето какво е написал Сашо Андреев в "Дойче веле"тези дни: "Ако приемем, че в момента глобалният тероризъм наистина води война срещу либералния, отговорен и демократичен свят, то тъкмо умиротворените, празнично настроени посетители на коледните базари са истинските герои от другата страна на барикадата. Те са много, те са неагресивни и имат своите нормални човешки ценности, които в крайна сметка ще победят човеконенавистния тероризъм".
"Иншалла" - "дай боже", но ако чакаме с коледни базари да победим "Ислямска държава", тежко ни!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ