24 Април 2024сряда09:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Театър "Българска армия" с подаръци за празниците

През последните дни на декември може да се купят билети на цена от 7 лева и за спектаклите през януари и февруари

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 38

За поредна година театър "Българска армия"  дава възможност на своите зрители да се насладят на коледни и новогодишни подаръци, които не се ограничават само до празничните дни през декември, а могат да бъдат отворени и споделени през януари и февруари.
През последните дни на декември - 27, 28, 29 и 30, касата на театър "Българска армия" ще продава билети за всички представления от афиша за декември, януари и февруари на цена от 7 лева. Сред заглавията са "Завещанието на целомъдрения женкар" - романтична комедия с участието на Васил Михайлов, който ще ни преведе през лабиринтите на превърналата се в култ история за любовта на самия Дон Жуан. "Отело" - спектакъл без излишни "финтифлюшки", подобно на съвършено шлифован скъпоценен камък, сияещ със строга, но магнетична светлина. Историята на пълководеца Отело, неговата невинна Дездемона и коварния Яго - вечна история за любов, измама, ревност и смърт. "Тайната вечеря на Дякона Левски" - действието се развива в една единствена нощ - преди обесването. Нощ, в която Левски ще изповядва сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.
"Декамерон" - сластен, предизвикателен и на места неприличен, комедия на Джовани Бокачо, гарантирано ще отвори сетивата за още, и още театър. "В полите на Витоша" - драма, написана преди повече от 100 години от П. К. Яворов. "Много шум за нищо" е гениалната комедия на Шекспир, която вече 20 години се радва на голям зрителски интерес на сцената на театър "Българска армия". "Стреляйте по артиста" - комедия, разкриваща съдбата на унизения артист в една действителност, твърде близка до нашата, но за щастие - разказана като увлекателна приказка.
Останалите представления от афиша на театъра, които може да се гледат с намаление, са "Тартюф", "Писмо до Касандра", "Колко е важно да бъдеш сериозен", "Емигранти", "Железният светилник", "Една нощ с теб", "Йерма", "Жената от морето", "Да разлаем кучетата", "Откраднати разкази", "Ножица-трепач", "Вдигай завесата", "Секс, наркотици, рокендрол", "Последни поръчки", "Швейк", "Да играеш жертвата". Намалението важи само за постановки, продукция на театър "Българска армия", уточняват от екипа.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ