19 Април 2024петък19:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ало, алоу

/ брой: 288

автор:Павлета Давидова

visibility 54

Заради подслушването, което се ширеше в МВР, Цветан Цветанов се сдоби с прякора Цецо Ухото. Заради техничарски проблеми, СРС скандал и неподправена глупост друг гербаджийски "герой", покойният шеф на митниците, Ваньо Танов, стана нарицателен с историята "Ало, Ваньо". Сега и ведомството на Даниел Митов се превърна в едно голямо "ало". Доста скъпо при това. Във Външно се гласяли да похарчат над половин милион за телефонни централи.
Технологичният прогрес на МВнР става по доста съмнителен начин. И типично характерен за гербаджийското управление. Отново с вратичка в закона определена фирмичка глътва стотици хиляди левове - просто голяма поръчка е раздробена на десетки малки, за да се прескочи публичното наддаване. Представете си, ако не спечели "нашият човек"! И без това Бойко Борисов и компания са  нещо нервнички напоследък...
Освен, че е раздробена поръчката, всяко посолство трябва да плаща за една и съща техника различна сума. А зам.-министърът, който трябваше да оправдае харчовете, взе да обяснява колко нормално било сайтовете да подбиват пазара и всеки да си пазарува според късмета. Явно едни посолства са по-късметлии от други, или по-бедни? Или пък посланиците им са по-послушни?
Христо Ангеличин така се омота в замазването на гафа, че изобщо не стана ясно дали фирмата с най-скъпа техника е спечелила поръчката. Било взето правилното решение. За кого обаче?
Да не говорим колко несериозно стои висш управленец, който говори за телета, хапки, бъркане в носа, кресльовци... "Категоричен съм, че всяко нещо, което съм направил, е доказуемо с документи, и зад него стоят хора, компетентни с името и лицето си, не с други части на тялото" - не, заместникът на Даниел Митов изобщо не е нервен, истерясал и... Май трябва да перифразираме Радой Ралин - то си е страшничко каква "култура" още крие в себе си Ангеличин! Важното е, че успя да похвали ресорния си началник. Спази и неписаното правило без значение от темата на разговор БСП, лидерът й и по възможност още някой социалист да бъдат обвинени в опит да съсипят добрините гербаджийски...
Ало, Митов, ало, Ангеличин, издънихте се! Отново. Ама то така става от бързане - толкова се засилихте да похарчите парички преди кабинетът да бъде разпуснат. Нямаше ли кой да ви каже, че бързата работа е срам за майстора. Не, че изглежда да имате срам от нещо. То май всичките обвинения срещу гербаджийски кадри все заради лакомия и бързане се разкриват. Другият път - по-бавничко. Всъщност, дано си останете гладни...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ