Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

"Хъшове" в подкрепа на Хитрино в Народния театър "Иван Вазов"

Дума

17. Декември 2016 , брой: 288   352   0
Снимка


Народният театър "Иван Вазов" ще посвети представлението на "Хъшове" на 14 януари 2017 г.  на пострадалите от трагедията в Хитрино. Приходите от спектакъла на Александър Морфов, който е един от най-големите хитове на сцената на театъра години наред, ще бъдат дарени изцяло за благородната цел.
В "Хъшове" участват едни от най-любимите български актьори - Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Христо Петков, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Стоян Алексиев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов. С тази благотворителна инициатива, която е съвместна с Министерството на културата, Народният театър се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите от институции и дейци, свързани с  културата. Акцията ще се проведе с подкрепата на Съюза на артистите и медийното партньорство на Българската национална телевизия, и ще протече в рамките на три поредни дни - 14, 15 и 16 януари.
Освен с благотворителното представление на "Хъшове", Народният театър ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита същия ден във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията.
 

 

 

Пегас

 • От редактора
  26. Май 2017 101
  198
  0

  Въпреки облачното време колко светла и празнична изглеждаше България на 24 май! Шествията по цялата страна събудиха у мен надеждата, че все пак не всичко е загубено, че ще ни има въпреки процесите на обезродяване, разяждащи обществото ни.
  Това е може би най-българският празник. Езикът и писмеността са един от трите стълба, заедно с вярата и семейството, благодарение на които ни има нас,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"