Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

"Хъшове" в подкрепа на Хитрино в Народния театър "Иван Вазов"

Дума

17. Декември 2016 , брой: 288   342   0
Снимка


Народният театър "Иван Вазов" ще посвети представлението на "Хъшове" на 14 януари 2017 г.  на пострадалите от трагедията в Хитрино. Приходите от спектакъла на Александър Морфов, който е един от най-големите хитове на сцената на театъра години наред, ще бъдат дарени изцяло за благородната цел.
В "Хъшове" участват едни от най-любимите български актьори - Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Христо Петков, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Стоян Алексиев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов. С тази благотворителна инициатива, която е съвместна с Министерството на културата, Народният театър се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите от институции и дейци, свързани с  културата. Акцията ще се проведе с подкрепата на Съюза на артистите и медийното партньорство на Българската национална телевизия, и ще протече в рамките на три поредни дни - 14, 15 и 16 януари.
Освен с благотворителното представление на "Хъшове", Народният театър ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита същия ден във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията.
 

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Април 2017 77
  329
  0

  Все по-често се говори за война. Или се опитват да ни държат в страх, или ни карат да свикваме с нещо неизбежно.
  Но какъв безумец трябва да си, за да вярваш, че при един мащабен военен конфликт със съвременните военни средства имаш шанс да оцелееш? 
  Непрекъснато мисля по този въпрос през последните дни.
  Президентът на САЩ с лека ръка разпореди ракетна атака на сирийско...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"