19 Април 2024петък08:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гадно отвсякъде

/ брой: 287

автор:Ина Михайлова

visibility 2782

Историята с жената в берлинското метро и българина, който я рита, е гадна,     откъдето и да я погледнеш. Циганинът от варненското гето ще ни "прослави" май повече, отколкото се прославиха сексуално агресивните бежанци. Всъщност, първоначално гаменът беше обявен за "бежанец", но след това се превърна в "българин". Затова и днес се питаме ще стане ли инцидентът повод за антибългарски настроения.
Не съм защитник на героя от "Максуда". В неговата глава вселената изглежда по различен начин. Той се чувства прецакан и използван. Сигурно всеки ден води битка за оцеляване и единствената му цел в живота е да свърши днес, за да дойде утре. Ако е възможно, това да стане с бутилка бира или нещо по-градусово в ръка.
В берлинското метро българският гражданин от варненското гето явно се е почувствал недосегаем - така, както е бил недосегаем за родните правораздавателни органи години наред. Така, както се чувстват недосегаеми десетки негови събратя тук, в България. Които обичайно се спасяват от присъда за джебчийство, проституция, просия и измами. И които родното правосъдие така и не успява да респектира.
Инцидентът в берлинското метро стана повод псевдопатриотите у нас пак да развеят знамената, че, видите ли, извършителят не бил "българин", а "циганин". Същите патриотари обаче скачаха до небето, когато параолимпиецът Ружди Ружди взе златен медал в Рио. Така е - в единия случай признанието е за България, а в другия - позорът.
Може би е редно да запитаме обаче защо Германия така се възмущава от деянието на нашия циганин, а си трае и всячески пробва да покрие случаи, в които арабски и азиатски "бежанци" изнасилват германки?
Сигурно ще прозвучи гадно, но да му мисли героят от метрото, както се казва. Ще му се наложи да полежи в немски затвор. Като не може в български... И ще го запомни, вярвайте. Ако имаше как това да превъзпита поне стотина като него.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ