16 Април 2024вторник11:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В РУСИЯ:

Приемат на въоръжение автоматичен гранатомет „Балкан”

Догодина ще бъде официалната «премиера» на изделието

/ брой: 287

автор:Дума

visibility 1713

В близко време руската армия трябва да получи ново въоръжение, отличаващо се от съществуващите аналози с повишени бойни и технически характеристики. След дълъг процес на разработка, а и след няколко години всестранни изпитания на въоръжение се планира да бъде приет новият руски автоматичен гранатомет «Балкан». Както съобщават медиите, съответната заповед на военното ведомство трябва да се появи догодина. За приемането на въоръжение на изделието АГС-40 «Балкан» (индекс ГРАУ – 6Г27) първа е съобщила «Российская газета». Информация за това е била получена от пресслужбата на научно-производствения концерн «Технологии машиностроения», в чийто състав влиза организацията, разработваща гранатомета. По официални данни, гранатометът от нов тип, вече е преминал държавните изпитания, след които е бил препоръчан за приемане на въоръжение. Новият автоматичен гранатомет АГС-40 «Балкан» е предназначен да замени съществуващите изделия от своя клас, такива като АГС-17 «Пламя» и АГС-30. В новият проект са били използвани някои идеи и решения, с които да се повишат основните технически и бойни характеристики. От намиращите се в армията гранатомети, новият «Балкан» се отличава  най-вече с увеличената далекобойност на стрелбата и по-мощните гранати. Използването на автоматика позволява да се води огън с 400 изстрела в минута, със скорост 240 м/с, като максималната далекобойност достига 2500 м. Гранатометът тежи 32 кг, а металната кутия с една лента с 20 гранати – 14 кг.

Три нови изтребителя Су-30СМ попълниха Черноморския флот

Авиацията на Черноморския флот на РФ се усили с три многоцелеви изтребителя Су-30СМ, съобщи днес пресслужбата на флота. Самолетите влизат в състава на отделния морски щурмови авиополк на ЧФ в авиобаза Саки (Крим). Предварително екипажите на Су-30СМ са преминали обучение в центъра за морска авиация в Ейск и се готвят за изпълнение на полети по програмата за въвеждане в строя на новата техника.

Руснаците - втори по износ на оръжия

Укрепването на позициите на Русия на международния оръжеен пазар е било обсъдено на заседание на Комисията по военнотехническото сътрудничество на Руската федерация с други държави, председателствано от президента Владимир Путин, съобщава „Российская газета”.
„Страната ни уверено заема второ място в света по това направление. В петицата на лидерите изпреварваме Франция, Германия, Великобритания, при това действаме в традиционно трудни конкурентни условия, а понякога се сблъскваме дори с недобросъвестно поведение на някои партньори“, е отбелязал той.
Държавният глава е предложил да бъдат анализирани актуалните тенденции на глобалния пазар на оръжия.
 

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 841

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 770

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 788

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 826

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 878

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 842

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 814

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 808

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ