25 Април 2024четвъртък17:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Египетските ВМС получиха първата немска подводница

/ брой: 287

автор:Дума

visibility 79

В корабостроителницата на ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) в Кил (Германия) се е състояла церемония по предаването на ВМС на Египет на първата дизелова подводница, проект 209/1400, която е получила обозначението S-41. В мероприятието участие за взели командващият на египетските ВМС вицеадмирал Осама Рабиe и официални лица от Министерството на отбраната на Германия. За първи път за сключения договор за строителството в Германия на подводници за ВМС на Египет стана известно през август 2012 г. Контрактът е на стойност 920 млн. евро и предвижда строителството на две субмарини с опция за доставка на още една двойка.
През декември 2015 г. първата от поръчаните подводници S-41 беше спусната на вода. Същевременно стана известно за началото на строителството на втората субмарина от серията. Подробности за подписания контракт, условията в него и сроковете за реализация засега няма. Предполага се, че опцията за построяването на следващите две подводници е била реализирана през 2014 година. Аналитици предполагат, че втората подводна лодка ВМС на Египет ще получат през 2017 г., а останалите две – в началото на 2020-те години. Характеристиките на подводницата са: дължина - 61 метра, пълна водоизместимост - 1586 тона, скорост под вода - 22 възла, далечина на прехода - до 8000 мили, автономност - 50 дена, дълбочина на потапяне – до 300 метра. Въоръжението включва 8 носови торпедни апарата калибър 533 мм. Екипажът е от 30 човека.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 376

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 306

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ