28 Март 2024четвъртък15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Катастрофално

/ брой: 285

автор:Павлета Давидова

visibility 1483

Дори и да не се е случил тежък инцидент, положението в България е страшно. Сякаш постоянно сме заплашени от катастрофа, а водачът на автомобила държава е или неправоспособен, или прекалил със забранени субстанции. Десетки хора в момента нямат дом, дори не знаят останало ли е нещо от покъщнината им, други загубиха близки, съседи и приятели. Управляващите обаче продължават неадекватното си поведение. Понякога се усещат, че са сгафили и се юрват да мажат в опит да зацапат гафа.
Вътрешната министърка в оставка изгонила кмета на Хитрино от кризисния щаб. Човекът предполага, че твърде много питал, май не трябвало да чува някои неща... Всесилният Бойко Борисов мигом се впусна да замазва нещата. Твърди, че с кмета били братя, проблем нямало. Като един истински вълшебник той започна да омайва - как фургоните вече чакали жителите, а архитекти едва ли не вече чертаят схеми на бъдещите домове. Хитрино щяло да стане рай до пролетта... Не се знае дали и този път, докато се прави на дащен, Борисов не си е щракнал някое фото, ей така, за спомен. Вече си има на фона на авариралите цистерни, следващото може да е как зида тухли...
В деня на траур министърката на туризма реши да се фука с пищно тържество по откриване на ски сезона. След като я засипаха с коментари, че е нагла, взе че изтри поста си. Не е толкова лесна за покриване ситуацията с горските шефове в Шуменско. Някой случайно или не ги натопи за семинар, прераснал в парти по време на траура. Всичко съм уволнил още сутринта, разбесня се Борисов, отново замазвайки кашата. Само за няколко часа от шестима отстранените обаче се оказаха 4. Двама не били там, нямали отношение по организацията... А дали някой не натопи празнуващите, за да разчисти неудобните? Защото едва ли точно четирима шефове на парк и директор на регионално звено ще се заемат да си организират вечеринка. Ресорната им министърка пък се втурна да изпълнява поръчението на Борисов и уволнява, още преди да се е върнала в България. Но то така става - премиерът отдавна си е признал, че управлява най-вече с телефонни обаждания. Само да не се окаже накрая, че за партито виновен е... портиерът? Или диджея, че не е спрял музиката.
Положението в Хитрино е катастрофално. Буквално. Такова беше и в Горни Лом, в Мизия и "Аспарухово" - също. Виновни обаче още няма. Вместо да декларират празна солидарност на думи, управляващите да си тръгват. Нали вече се отказаха да управляват? Да спрат да се мъчат, че и нас да тормозят. А следващите по-бързо да обезопасят района, да помогнат на нуждаещите се. Да вземат превантивни мерки трагедиите да не се повтарят. Пък дано този път виновните се намерят и получат справедливо наказание. За да си вземат поука всички! 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ