20 Април 2024събота13:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ако му позволят

/ брой: 283

автор:Павлета Давидова

visibility 42

Имало едно време един министър. В ръцете му бил най-важният ключ - съдебната система. Той бил много "гъст" с управляващото мнозинство, президентът също му бил фен... Живеел си министърът доволно и честито. Е, името му често било замесвано в скандали - то не било неплащането на членски внос в адвокатурата, не били зависимостите му от определена чужбинска неправителствена организация, не било приятелството му с български бизнесмен... Обещавал този министър чудни реформи в съда и правосъдието, а после... после подвил опашка и се отказал от министерското кресло. Запознати веднага заподозрели, че е по-доходоносно да си седиш в частното офисче, да плюеш липсата на реформи и да се представяш като рицаря на бял кон, който може да прави чудеса - ако му позволят. Всяка прилика с действителни лица може би не е случайна!
Христо Иванов изскочи от пепелта на нищоправенето като един истински феникс. Партия щял да прави, ама не каква да е! Иванов не иска да робува дори на елементарните принципи, които следват дори маргиналните партии у нас - не му трябва идеологическа рамка. Любопитно тогава какво ще е свързващото звено между него и бъдещите му съпартийци?
Политическият субект на Иванов щял да се бори с корупцията, целта е само една - съдебна реформа. Любимите за политиците ни многозначни думи, които не водят нищо след себе си. Само до "усвояване на средства", писане на проекти и протакане на закони в очакване някой отвисоко и отдалеко да даде напътствия, по възможност и парички. А иначе борбата с корупцията и търсенето на по-работеща система трябва да е цел и верую за всеки специалист, независимо от коя област.
Това няма да бъде поредната лидерска партия, поредното ЕТ, заканва се бившият министър. Дали пък един определен бизнес кръг, към когото гравитира нашият познайник, не се е ориентирал да точи властови ресурси по нов начин? Освен това Иванов вече загатна идейната шизофрения на новото формирование - нито ще е ляво, нито ще е дясно. Даже е готов да се гушне с Татяна Дончева, която също напоследък не знае лява ли е, дясна ли е... Радан Кънев също щял да бъде приятел на новата партия... Няма ляво, няма дясно и после защо ли крачим назад!
Ако му позволят, Христо Иванов ще е Рицарят на реформата, Пазителят на системата, Рушителят на статуквото. 100% е готов с план за промени, най-вероятно измислени на някое (не)платено протестче или безплатно банкетче. Най-вероятно конкретика от Иванов скоро няма да чуем. Пък знаем, че е силен само когато е в "опозиция", иначе е мека Мара - така и не направи нищо смислено, докато министерстваше. Като му писне, отново ще се нацупи, ще се оплаче, че никой не го слуша, и пак ще си тръгне. За да се върне отново към скучноватото, но сладко ежедневие - кроене на гениални теории и планове за реформа, конференции и банкетчета, щедро заплатени от фондации като "Америка за България"...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ