20 Април 2024събота04:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С меч срещу рекламата

/ брой: 281

автор:Деси Велева

visibility 49

Столичната община явно има самочувствието на толкова богата, че години наред не прави сериозни стъпки за преодоляването на проблем, който би могъл драстично да повиши приходите й. Над 10 години мъглявина обгръща сектора на външните реклами, които се поставят по тротоари, площади, спирки, билбордове и прочие места. Въпреки декларираното желание от страна на кметството да прави конкурси, гласува нормативни актове и премахва незаконни билбордове, вчера стана ясно, че намеренията си остават само намерения, а реалните действия се свързват с бъдещето.
Все още от десетки места в центъра на София фирми безнаказано популяризират стоки и услуги за сметка на общината и респективно на столичани. А апетитната хапка, която преглъщат рекламиращите компании, няма скоро да им приседне, тъй като от кметството така и не успяват да се справят със закононарушителите и да внесат ред в неразборията. Истината е, че борбата явно е неравна, защото върви повече от 10 години. Странно е как за толкова дълъг период ръководството на общината не успя да защити интересите си и да спре финансовите загуби.
В опит да се защити, вчера кметицата Фандъкова призна, че води тежка битка с незаконните реклами. Но за каква битка може да става дума, когато общината защитава правата си срещу незаконно действащи фирми? Нормативната уредба чисто и просто не позволява да има реклама на определени места. Каква е тази общинска власт, която не е способна да отстрани няколко нарушители, да им скъса плакатите или отреже съоръженията? Вместо отдавна няколко служители да са минали с два триона и да са отрязали забранените билбордове или "ситилайт" съоръжения, сега сме принудени да слушаме как Фандъкова размахва меч срещу анонимни врагове. Да не се окажат накрая верни подозренията, че някой в самата община има интерес да толерира хаоса?

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ