28 Март 2024четвъртък10:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Грешка, генерале!

/ брой: 276

автор:Валентин Георгиев

visibility 67

Шефът на отбраната ген. Константин Попов "изненадващо" подал рапорт за освобождаване и щял да се пенсионира. Официалният мотив - "търкания" с някогашния му подчинен Румен Радев, който вече му станал началник, поради което Попов повече не можел да работи с него.
Нелепи аргументи. Несериозни и напълно неубедителни. Уж човекът се води неутрален, уж е военен, а не част от екипа на президента, т.е. не е политическо лице, пък поведението му е като в детска градина. А щом "личните конфликти" станаха шумна причина за подобни непреодолими дежавю-та, можем да си представим на какво равнище е паднала "шапката" на армията ни, но това е друга тема.
Има-няма десетина месеца, откакто Попов е назначен на поста, а с толкова лека ръка загърбва задължения и обръща гръб на чест и отговорности. Дали пък не крои тайни лични планове? А дали зад "изненадващата" оставка не прозират същите кукловоди, които продължават с линията на дестабилизация на държавата? Или може би трябва да се правим показно на обидени като Бойко Борисов, за да засвидетелстваме в аванс лоялност по партийна линия? 
Впрочем в публичното пространство вече се заговори, че след пенсионирането си Попов го очаква политическа кариера, най-вероятно свързана с ГЕРБ. Ако наистина е така, не беше ли по-почтено да каже това ясно и на висок глас. Така, както навремето хвърли оставката си тъмносиният ген. Атанас Атанасов като шеф на някогашната НСС, защото самият той бил десен и не искал да работи с "комунягата Георги Първанов".
Постъпката на Попов удивително прилича на заканата от министър Ненчев да подаде оставка, ако Радев стане президент. Е, не успя да го направи, защото Борисов го изпревари. Колкото до Попов, нека му кажем: грешен ход, генерале! Като военнослужещ България е над всичко, така че воинската ти чест не е накърнена. Явно има други причини и скоро ще ги разберем.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ