20 Април 2024събота01:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отрязаха "България Еър" АД да продава самолетни билети на депутатите

Банковите сметките на националния превозвач били запорирани заради задължения, твърди конкуренцията

/ брой: 276

автор:Ася Гардели

visibility 2708

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е издала решение, с което отхвърля жалбата на авиокомпанията "България Еър" АД, оспорваща заповедта за обществена поръчка. Националната компания за самолетни превози е участвала в търг за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на депутати и служители на Народното събрание. Според "България Еър" АД спечелването на обществената поръчка от "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД е несъобразно с българското законодателство. През ноември тази година КЗК е допуснала спечелилата на първо място фирма да работи предварително по изпълнението на обществената поръчка. Месец по-късно обаче ВАС издава определение, вследствие на обжалване от страна на "България Еър" АД, с което спира предварителното изпълнение на обществената поръчка. Националният превозвач оспорва заповедта на възложителя с твърдението, че конкурентната фирма не отговаря на условията на възложителя на поръчката и няма право да издава самолетни билети за полети в страната, тъй като няма оторизация да издава такива на авиокомпания "България ЕЪР" АД, която осъществява единствено вътрешни полети до Варна и Бургас. Според превозвача няма предоставена ценова оферта за билетите за полетите в страната от "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД при участието в търга, именно заради липсата на оторизация фирмата да продава билети. "Аргус Травъл Интернешънъл" ЕООД са представили документи пред КЗК, че действително не са оторизирани от националния самолетен превозвач за закупуване на билети за двете дестинации у нас. От "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД уточниха за "Дума", че имат разрешителни от 77 авиокомпании, които летят в България, и уверяват, че могат да работят без специално разрешение от "България Еър" АД. От фирмата поясниха още, че в момента полетите на българския превозвач до Бургас не се изпълняват и са спрени заради зимния сезон. Според тях от десетина дни банковите сметки на "България Еър" АД са запорирани заради задължения на компанията, а това възпрепятства обслужването на клиентите им. От компанията, спечелила търга допълниха, че ще купуват билети за депутатите и от нискотарифна компания, която през март догодина пуска полети до Варна. "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД в момента обслужва три министерства, поясниха още от фирмата.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ