28 Март 2024четвъртък15:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Това е разпад на държавата

/ брой: 270

автор:Валентин Георгиев

visibility 68

Незабавно около лагера в Харманли да се построи ограда с материалите, закупени за границата! Да се доставят всички налични жилищни фургони, които да послужат за изолатор! Военни и полиция да подсилят охраната! Незабавно да се екстрадират участниците и организаторите на побоищата! Дончев - координатор! Службите - на спявка при мен за "оперативната обстановка"... С такива хаотични реакции ни заля и залива Бойко Борисов от два дни насам, когато се разбра, че случващото се в малкото югоизточно градче излиза извън контрол и застрашава националната сигурност на цялата държава. Събитията се прескачат едно през друго с часове и човек остава с усещането за анархия, която трудно може да бъде овладяна.
Като капак в ГЕРБ се самонавиват, напълно извън времето и пространството: Браво на ген. Борисов! Дори и в оставка, той не спира и за миг да работи здраво в полза на народа. Не ние, Орешарски е виновен, че има лагер в Харманли (нищо, че Борисов първи е определил терена там)...
Само че нека за сетен път го запитаме и ние, останалите: какво направи ти за последните 2 години, та сега отново играеш на "спасител на нацията"?! Реадмисия? Ограда? Някаква реакция на възмущение пред Брюксел? Някакво несъгласие, дори с цената на драгоценното ти его? Войска на границата? Санкции и връщане обратно на престъпниците, незаконно преминаващи браздата? Какво?
А какво направиха унгарците в същото време? Ами сърбите, които имат на границата си полиция и армия и 16 хиляди спрени и върнати за последните три месеца. У нас - разграден двор и бутафорна ограда, която дори не е по цялата граница и струва "баща си и майка си" от близки обръчи на крадливи фирми...
И, Боже мили, сега се сетили ДАНС да  проверява пришълците за връзки с терористи! А Бъчварова пък предполагала, че поне един от тях имал такива. Към гражданите - да внимаваме какво коментираме, какво пишем по социални мрежи и форуми, какво говорим и за какво апелираме. Защо? Толкова ли нямахте акъл да спрете например мобилната връзка в лагера, вместо да излагате на риск държавата? 
Сега се сетили да правят изолатори, да им пращат лекарски екипи. След като дни наред мълчаха и не предприемаха нищо, когато се появиха първите сигнали за епидемии и болести в центъра.
Струва ли си обаче да говорим за всичко това постфактум? Ако имаха отговорност и политическа воля, един пришълец нямаше да припари границата. Но нали трябва да се използва всичко, за да се изкарат едни пари. И мигрантите ги пропускаха, само и само да настръхнат гражданите, защото знае се - със страх се управлява. Как обаче ще управляваш сега - и тия вътре в лагерите, и хората отвън, чието недоволство ще расте. Защото това, което си предизвикал, вече намирисва на разпад на държавата.
Като капак - "партньорът" Ердоган отново заплаши ЕС с пускане на бента от 3,5 млн. мигранти, щом "началниците" в Брюксел искат да му спрат преговорите за членство. Браво! И кой пак първи ще опере пешкира? Питам риторично, разбира се. Но така е, когато законите важат само за някои. Неминуемо идва време, когато спират да важат за всички...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ