20 Април 2024събота10:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Писатели от 11 страни на Софийския международен литературен фестивал

/ брой: 270

автор:Дума

visibility 227

Четвъртото издание на голямото литературно събитие, което ще се проведе от 13 до 18 декември, ще представи автори от различни държави. Фокусът в срещите с тях ще бъде в логиката на разнородни литературни, интелектуални, езикови и дори биографични подходи. Дубравка Угрешич, Адам Загаевски, Йосип Ости, Хасан Бласим, Илия Троянов, Нермин Йълдъръм, Джипи (Джан Алфонсо Пачиноти), Есмахан Айкол, Айтюл Акал, Уил Бъкингам, Теофано Калояни са имената на единадесетте писатели, които са включени в чуждестранната програма.
За първа година литературният фестивал ще бъде концентриран в осмислянето на теми като: миграция, идентичност, граници и принадлежност.
Основната програма на фестивала отново ще бъде в Мраморното фоайе на НДК, а отделни събития ще се провеждат в Литературен клуб "Перото" и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс. Селекцията на програмата е направена от писателите Надежда Радулова, Ангел Игов и Димитър Кенаров. Шестте дни на Софийския международен литературен фестивал 2016 се провеждат в рамките на 44-то издание на Софийския международен панаир на книгата, посещаван всяка година от над 40 000 души.
Фестивалът се организира от Асоциация "Българска книга", в партньорство с Националния дворец на културата, ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб "Перото", а съорганизатор е Министерството на културата на Република България.
Събитието е част от календара на културните събития на Столичната община за 2016 г. и е подкрепено от Столична програма "Култура".


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ