20 Април 2024събота14:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудост преди края

/ брой: 269

автор:Аида Паникян

visibility 1480

Как е строявал Бойко Борисов структурите си така, че да не цапат имиджа му, за пореден път стана ясно вчера. Когато член на ГЕРБ, кмет на един от най-големите български градове, се разплака и разказа как е трябвало да "обезглави" една от големите болници в Южна България.
Позорни действия, на които не за пръв път сме свидетели в името на реномето Му. И в случая не става въпрос конкретно за системата на здравеопазване, а за маниер на поведение. Отделен въпрос е дали обществеността щеше да научи истината от първа ръка, ако на 13 ноември кандидатът на ГЕРБ бе станал президент.
На човек му се иска да повярва, че грозните действия на премиера Борисов са били повлияни от очаквания край на хегемонията му. Нещо като онази лудост, която обхваща безсилния лидер, чиято интуиция подсказва, че краят му идва. Нещо като подивелия вой, съпроводен с огньове, излизащи от устата на ламята, преди да бъде обезглавена. В такива моменти невинните жертви са най-много. Та нали примерите в историята са предостатъчно?
Трагичното е, че заложник на нечии бизнес интереси, очевидно закриляни от властта, заложник на политическото его на управляващите, става едно лечебно заведение. Заедно с медицинския му висококвалифициран екип. Заедно с болните хора, семействата и близките им. Логично е човек да се запита колко ли болници, колко лекари в страната са станали жертва на подобни мръсни игри? Да си спомним ли и "грешката" с медиците в Горна Оряховица от 2010 г.? И още десетки други. Така, на принципа на доминото, от всичко това страда болният и беден българин.
Ако българите се обърнат и погледнат в очите наследството си от последните няколко години ГЕРБ-ерско управление, вероятно ще са ужасени.
Случаят с онкологичния център в Пловдив е показателен не само за "реформата" на Петър Москов, но и за цялостната политика на ерата "Борисов 2" - сбъркана отвсякъде.  

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ