28 Март 2024четвъртък16:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станишев: Не можем да си затваряме очите за ставащото в Турция

автор:Дума

visibility 1466

"Ако Европа държи на принципите си, трябва временно да замрази преговорите за членство на Турция в ЕС и да оцени внимателно как се използва предприсъединителната помощ за Турция (около 4.5 млрд. евро за 2014-2020 г.)", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. По думите с гласуваната резолюция ЕП дава ясен политически сигнал, че "не правим компромис с нашата същност, с нашите ценности и принципи, че не може да търгуваме свободата на словото, върховенството на закона и правата на гражданите, че не си затваряме очите за ставащото в страната след проваления опит за преврат - масовата чистка сред администрацията, учителите, натискът над медиите, съдебната власт и опозицията, нарушаването на основните права и свободи на гражданите, заплахата от връщането на смъртното наказание и т.н". "В същото време резолюцията на ЕП е доказателство, че както ние, социалистите, така и ЕС, заставаме твърдо зад турския народ и правото му на свободно, демократично развитие", отбеляза Станишев. Шест политически групи с 479 гласа "за" приеха документа, който призовава за замразяване на преговорите с Турция за членство в ЕС. "Вярвам, че Турция принадлежи към голямото семейство на демократичните европейски страни, но всяко действие на президента Ердоган я отдалечава от него. Готови сме да преразгледаме нашата позиция веднага щом се убедим, че въведените с извънредното положение репресивни, непропорционални на заплахата за сигурността мерки, са отменени", подчерта лидерът на ПЕС. Според него е недопустимо хиляди хора, включително легитимно избраните лидери и депутати на опозицията, да бъдат хвърляни в затвора без каквито и да било състоятелни обвинения и право на справедлив процес. "Такова поведение няма място в страната-кандидат за членство в ЕС", отбеляза Станишев. "Всички тези действия, атаките към Европа като цяло, ревизионизмът, връщането на смъртното наказание и т.н. трябва да се разглеждат в контекста на стремежа на Ердоган да си осигури подкрепата на крайните националисти за силна президентска република. При срещите ми в Турция през последните месеци всички проевропейски сили апелираха: не ни оставяйте на произволa", подчерта Сергей Станишев.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ