28 Март 2024четвъртък12:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кое е най-важното?

/ брой: 265

автор:Панчо Панчев

visibility 3097

Напоследък и в многострадалната ни Родина, и по света стават много събития, но кое е най-важно, че да се захвана с него?
И по телевизията, като правят класации на най-важните събития за месеца, често правят грешки! Но този път грешки няма! Ние си избрахме нов президент. Избрахме го с голям процент. Значи хората, българите, го искат!
И американците си избраха нов президент...
Това май са най-важните събития по света? За нас поне.
Според мен още по-важно е, че Бойко Борисов си е подал оставката. Това може много благоприятно да се отрази на положението у нас. Без съмнение. Колкото и много неща да има да се оправят!
Ако си няма човек друга работа, може по цял ден да стои пред телевизора и да научава новини. И то напоследък добри. Много се напати нашият народ и всяка промяна, която настъпи у нас, по мое мнение, ще е на добро.
Правителството си отива - добре. Идват нови хора там - пак добре. Да се надяваме, че това ще са хора, доказали своите достойнство, компетентност и работливост!
Впрочем, много ни лъгаха, та не знам дали да вярваме вече лесно. И на хубаво ли ще е промяната! Защото видях Цецка Цачева да продължава да ръководи заседанията на Народното събрание сякаш нищо не е било. Вярно, че малко по-спокойно сега, но знам ли? Много помогна тази Цецка нещата да дойдат на мястото си - хората си казаха: "Тази ли ще е първият човек на държавата?". И я отвяха...
Сега, ако се появи отнякъде Бойко Борисов и каже, че всичко това е било само шега? И продължат да ни управляват същите хора? Не ми се вярва да е така, но съм наплашен. И хората са наплашени. Една съседка ме попита истина ли е това или не е. Да знае как да се държи горката. Тя не е за оплакване, щом пита накъде духа вятърът, но все пак...
Аз не питам накъде духа вятърът и приемам всичко като радостна истина. Радостна за целия ни народ. Вярно - трябва да се спазят някои процедури, но всичко вече е преодолимо! Едно по едно! Първо, трябва да повярваме, че всичко това е истина! Защото все ни се струва, че е лъжа!
Интересно нещо е това животът - преди лъжите ни се струваха (на някои, на по-неустойчивите от нас) почти истини, а сега голямата истина ни се струва нещо като сън!
"Сън ли си, или те има?" - се казваше в едно стихотворение на големия наш поет Павел Матев, превърнато в разкошна песен. И изпълнено блестящо от Лили Иванова.
Не, не е сън! Истина е, че имаме наш президент. Истина е, че след като Бойко Борисов си подаде оставката, ще има ново правителство. Не знам как първенците ще наредят фигурите, но бих искал едно: те да са загрижени любимата ни държава да не е последна в редица европейски класации. Знам, че ще се откъснем от последното място в Европа, което с много усилия успяха да ни "завоюват" досегашните управници.
Всички членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия, всички честни българи у нас и по света, всички милеещи за Отечеството ни сънародници трябва да бъдат сигурни, че Родината им оттук нататък ще бъде не зле ръководена и ограбвана, а, доколкото е по силите ни, честно и градивно ръководена!
Това е мечтата и надеждата на всички, които обичат България, и са готови да й отдадат силите си. Искаме такова Отечество, за каквото са мечтали борците за свободна България, поробена от Османската империя...
Искаме земята на Ботев и Левски! Но не каквато са я мечтали те, а изпреварваща съвременните държави!
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ