25 Април 2024четвъртък15:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колела

Руското правителство ще продължи да поддържа местната автопромишленост

/ брой: 264

автор:Дума

visibility 31

Наскоро президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви, че без държавната поддръжка автопазарът на северната страна ще падне с 30-40%.
Президентът обеща, че подкрепата от страна на държавата към руския автопром ще продължи и през 2017-а година.
"Поддръжка ще има. Сега не искам да изпреварвам нещата, да казвам конкретни цифри и начини, но ще я има” - сподели държавният глава по време на среща с работници от Ярославъл.
"През тази година държавната подкрепа на автомобилната промишленост ще възлезе на 65 милиарда рубли. Успяхме не само да запазим сегмента в сферата на производството на леки коли, но дори да увеличим малко продажбите на камиони и автобуси. И това е наша обща победа”, подчерта президентът. Правителството на РФ все още обсъжда източниците и обема на средствата, които ще бъдат отделени. Според министъра на търговията и промишлеността Денис Мантуров неговото министерство е в диалог по въпроса с Министерството на финансите, а резултат се очаква в края на този или началото на следващия месец, когато ще е ясно колко пари ще потрябват.
Руските автопроизводители искат правителството да запази досегашните мерки за държавна подкрепа и за 2017-а година. В частност иде реч за програмата за обновяване на автомобилния парк на страната, за която има натиск да бъде прекратена.
Според зам.-министъра на Минпромторг Александър Морозов предишните програми са остарели и ведомството разработва нови, по-целеви програми. От министерството смятат, че трябва да се наблегне на подкрепата за търговските и леки автомобили, в това число и от чуждестранните производители, достигнали висока степен на локализация.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ