23 Април 2024вторник10:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Премиера на филм за Иван Андонов

/ брой: 258

автор:Дума

visibility 1768

"Поне за миг да полетя" е филм-портрет за един артист от висока класа - Иван Андонов - режисьор, актьор, аниматор, художник. Във филма се преплитат незабравимите му игрални филми, авангардната му анимация, въздействащата живопис, редки интервюта, театрални спектакли, актьорски превъплъщения, свидетелства на колеги и приятели, кадри от достолепния родов дом в Пловдив. Всичко е стоплено през погледа на неговата съпруга и муза Люба Маричкова.
"Поне за миг да полетя" е текст от песента към филма "Дунав мост" на Иван Андонов, писан от самия него. Филмът за режисьора носи това име, защото цялото му творчество е стремеж към полет, към нов хоризонт. Благодарение на участниците във филма, сред които неговата съпруга Люба Маричкова, актьорите Илка Зафирова, Мария Статулова, Дора Стаева, Анани Явашев, Христо Мутафчиев, писателите и сценаристи Георги Данаилов и Георги Мишев, музикантът Кирил Маричков, режисьорите Асен Шопов и Иван Веселинов, внучката Калина, негови роднини и приятели, е пресъздаден образът на един голям български творец.
Режисьор на филма е Галина Кралева. Сценарият е дело на Влади Киров, продуцент е Анри Кулев. Лентата е дело на КУЛЕВ ФИЛМ ПРОДУКЦИЯ с подкрепата на Националния филмов център, НДК и Аудио Видео "Орфей"
Премиерата на филма ще бъде на 18 ноември, петък, от 18:30 часа в кино "Люмиер", като част от 30-ото юбилейно издание на "Киномания".







 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ