19 Април 2024петък19:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Патриот за пост се стяга

/ брой: 245

автор:Георги Георгиев

visibility 1185

Крути мерки, включително и употребата на оръжие, срещу мигрантите, нарушаващи масово българската граница, поискаха вчера от "патриотичния" фланг на парламента - "фронтът" на Валери Симеонов, "Атака" и БДЦ внесоха съответното проекторешение. Там има и други работи за това мигрантите да се държат под ключ, но най-важното е, че ще се пуца срещу нарушителите. И какво? Нима досега някой е забранявал на граничната полиция, на други органи да защитават границата? Нима няма съответните инструкции за силовите ведомства? Нима единственото, което спира армия и полиция да респектират мигрантите, още преди да прекрачат браздата, не е политическото решение? То е, разбира се.
Валери Симеонов и компания по същество предлагат банални неща, които отдавна са разписани някъде другаде. Тяхното проекторешение не променя нищо, защото вменява на полицията и армията да си гледат работата. Те обаче не могат да го правят, защото министър-председателят Бойко Борисов няма дупе да вземе такова решение, тъй като е изпаднал в тотална зависимост както от Берлин, откъдето се налага сегашната политика спрямо пришълците, така и от Анкара, за което вече неколкократно получавахме публични доказателства. Именно премиерът е главният виновник за създалата се ситуация, при която той си къса публично ризата, че всеки ден защитавал България, а в същото време съседна Сърбия се оплаква, че все повече и повече мигранти от Близкия изток прииждат на сръбско-българската граница. Впрочем и нашето МВР отчита "увеличен мигрантски натиск". Това може да означава само едно, че реално границата не се защитава, а в комбинация с плановете за заселване на още чужденци в страната картината се избистря - едните ги пускаме, защото така уйдисваме на Ердоган от Юг, а другите ги заселваме, защото така очаква Меркел от Запад.
Самообявилите се за патриоти обаче не поставят тези въпроси пред правителството. Защото са част от властта и защото очакват да продължат да бъдат в нея. Залог за това е ГЕРБ да победят на предстоящите президентски избори. Иначе, нали знаете - предсрочен вот и картите може фатално да се разбъркат за "фронтоваци" и "атакисти", пък за ББЦ няма какво да говорим. Затова сега се хвърлят подобни фишеци, за да покажат загриженост, за да бъде обяснено на драгия избирател колко милеят за него дамите и господата от "патриотичния" фланг и така да бъде отклонено вниманието от глупостите, които върши правителството на ГЕРБ. Сега няколко дни медии ще обсъждат нелепостите на "патриотите" като тази, влизащите в страната, да минавали само през ГКПП-та, вместо да питат Борисов срещу какво договори заселването на България с чужди народи.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ