24 Април 2024сряда01:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лондон вдъхнови родни музиканти

Smallman и Иван Шопов записаха нов материал в Kore Studios и впечатлиха английския продуцент Джордж Апсиън

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 21

Както бе планирано, Smallman заедно с електронния и визуален артист Иван Шопов (Cooh, Бalkansky) се затвориха в Kore Studios в Лондон, за да запишат съвместна музика под ръководството на продуцента Джордж Апсиън, работил през годините с Motorhead, Florence & The Machine, Kasabian и мн. др.
Музикантите са много впечатлени от сериозния професионализъм и изключително високото ниво на работа и звукозапис. Песните са записани в рамките на няколко ударни целодневни сесии, като не само Smallman и Иван Шопов са вдъхновени от работата на англичаните.
Самият продуцент и собственик на Kore Studios не пести похвалите и сериозното уважение към българските музиканти. Според думите му нивото на работа и подготовка на много от инди бандите от Острова, с които работи, е много по-аматьорско от бруталната отдаденост и професионализма на Smallman. Дори по време на записите е викнал сътрудниците си, за да демонстрира високата класа на Smallman и Иван Шопов. Продуцентът уверява групата, че гордо може да застане до най-големите имена от световната музикална сцена, с които е работил.
По време на престоя си в Лондон Smallman е и специален гост на концерта американската дуум метъл сензация Subrosa в култовия клуб The Underworld. Самите американци са впечатлени от шоуто на българските си колеги, а чуждата преса сипе суперлативи за Smallman:
"Напълно завладяващи на сцена!" (Ave Noctum)
"Понякога попадаш на група, която никога не си чувал, а тя успява да дръпне точните лостове в теб по време на концерт. Това беше такъв лайв. Иди и виж тази банда на живо!" (The Revival Music)
Smallman и Иван Шопов ще представят съвместния си албум с ексклузивен концерт в клуб Terminal 1 на 17 ноември, а специален гост на събитието ще бъде дамската фолклорна формация Avigeya. Билети по 15 лв. се продават в мрежата на Eventim, а в деня на концерта и на входа на клуба, ако има останали, ще струват 18 лв.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ