29 Март 2024петък03:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бъдете мутанти!

/ брой: 236

автор:Светлана Михова

visibility 2399

Ако читателят, който в момента държи в ръце ДУМА или е отворил интернет страницата на вестника, още повече, ако е симпатизант на БСП, се чувства достоен българин, законопослушен гражданин в демократична и суверенна страна, където свободата на словото е свещена, много се лъже. На него и през ум не му минава, че всъщност той е долен предател на националната кауза, колкото и неясна да е тя. Не си дава сметка, че историческите му корени са гнили и трябва да бъдат безпощадно отрязани. Че истинска свобода има само за онова слово, което е съобразено с генералната линия на Централния комитет във Вашингтон, на Окръжния в Брюксел и с Кварталния в София, и когато опонентът на това целесъобразно слово няма право на аргументи.
Такива изводи следват от поредица чудо-документи, плъзнали тези дни в завиден синхрон. Пръв - както се полага на суперлидер, тон даде Вашингтон. Хилъри и цялото й политбюро опищяха глобалния орталък, че "регионалната сила" Русия се намесва във вътрешните работи на "суперсилата" и се "опитва да влияе на резултатите от президентските избори". Европарламентът не се офлянква дълго и пое подадената топка. Комисията му по външна политика прие главозамайваща по своя демократичен характер резолюция, която констатира че "Кремъл води агресивна пропагандна и дезинформационна кампания с цел да разцепи Европа".
Доказателства не се представят. И няма нужда. Днес особеност на истински демократичните институции и медии е липсата на доказателства, която се замества от политтехнологични тежко звучащи мантри. Важното е да са съзвучни с генералната линия. Ако тя не съвпада с нечий национален интерес, още по-добре. Така ще бъде доказано върховенството на т.нар. солидарност, която смени някогашния интернационализъм.
В резолюцията на евродепутатите се отправя забележителен призив към "сътрудниците на европейските медии": "да събират доказателства за руската пропаганда". Народните избраници на европейското гражданство изразяват тревогата си, че "няколко държави в ЕС не осъзнават за какво става дума и затова се превръщат в удобна цел на руската пропаганда и дезинформация". Няма лъжа, няма измама - издадено е окръжно: "Бъди нащрек, врагът не дреме!"
Буквално по същото време, за да покажат, че са на поста си и бдят, мегафоните на властта у нас разпространиха доклад от проучване на анонимен американски частен мозъчен тръст и "нашия" Център за изследване на демокрацията. Страховитият документ не може да остави равнодушна нито една патриотична душа: отечеството е в опасност! В прав текст е казано: "Страната е изложена на силен риск цялата й държавна машина да бъде завладяна от проруски сили". Мозъчното тръстче може да е анонимно, но в интерес на справедливостта трябва да кажем, че се съобщават имената на някои автори. Тартор била бившата високопоставена служителка в Държавния департамент Хедър Конли и нейните калфи Руслан Стефанов, Мартин Владимиров и Джеймс Мина. Народът трябва да знае имената на своите герои и спасители от руската заплаха.
Тя, руската опасност, е надвиснала над всички страни, където се чуват сравнително по-силни гласове на недоволство от колективното суперправителство в Брюксел. Като Унгария и Словакия, например. "В някои страни руското влияние е проникнало толкова надълбоко и нашироко, че поставя под въпрос националната стабилност, както и западната ориентация на страната и общата евроатлантическа стабилност", забелязали бдителните мозъчета. В техните гънчици обаче не е останало място за протестите в цяла Западна Европа. Пропуснали са делегациите на италиански и френски депутати в Крим, посещенията на високопоставени германски политици в Москва. Подобно напомняне би било нецелесъобразно.
Затова пък по американски открито и безцеремонно е посочен врагът: "Най-важната проруска група си остава Българската социалистическа партия". Не са подминати и АБВ, ДПС и "Атака", чийто лидер ходел в руското посолство. Последното "страшно разкритие" правели американски дипломати у нас. Човек може да си помисли, че за разлика от "врага" щатските мисионери у нас са изпаднали в дълбока дрямка, а активната дейност на такива мощни инструменти за влияние като "Отворено общество" и фондация "Америка за България" се управляват от дълбоко конспирирани руски агенти. Нищо чудно утре и това да научим от някое "независимо" проучване. Тогава сигурно ще се задава въпросът "кой ми изцапа гащите". Слава богу, хигиенични кърпички във вид на големи и малки лъжи има предостатъчно.
В дисонанс с общия мажорен повелителен тон на доклада звучи констатацията, че "малко европейски страни са толкова свързани с Русия, както е България - исторически, икономически и културно" и че "въпреки присъединяването си към НАТО и ЕС българите са запазили симпатии към Русия". Е, и? Какво да правим с тази история, култура и симпатии? Инструкторите не се осмеляват да кажат открито. Но го внушават: "Режете корена! Бъдете щастливи мутанти!"
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ