28 Март 2024четвъртък20:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мухата

/ брой: 230

автор:Светлана Михова

visibility 2849

Уродство! Няма как иначе да бъде наречено състоянието, до което се свлече днешна Америка. Онази Америка, обявена за образец на модерната демокрация, за лидер на "цивилизования свят", за идол. Израждането придоби чудовищни форми през последните седмици и заплашва да доведе света до унищожителна ядрена война. Това обаче не прави впечатление на европейските лидери, включително и нашите. Те избягват да коментират фактите. Защото лъжата и лицемерието са тяхно оръжие. Защото те самите са част от израждането. Всички те са пътници - отиват си от сцената на театъра на абсурда, който създадоха, и сега със зъби и нокти са се хванали за кокала на властта. В резултат е поругана самата идея за демокрация, изконните ценности са заменени с техния антипод. Никой не е успял така да дискредитира демократичната политическа система и либералния пазар така, както това за 20-ина години направиха днешните "големи" лидери на света.
Да погледнем "идола", да посъзерцаваме предизборната кампания, която там се води - още повече, че и у нас вотът за висшия държавен пост е по същото време. Знаем, че т.нар. дебати отдавна нямат нищо общо с истинската полемика и с проблемите на гражданите. Научили са ни, че те са само шоу. Последният телевизионен сблъсък между Тръмп и Клинтън обаче мина всякакви граници. В шок бяха дори самите американци, обръгнали отдавна на всякакви мръсни истории и удари под кръста. Това е видно не толкова от официалните медии, които старателно прикриват срама на състезателите за най-високия пост в най-силната държава, а от социалните мрежи. Най-общо впечатлението на редовия американец е дълбоко разочарование.
Всичко имаше в двубоя: и грубите нецензурни приказки на милиардера по адрес на жените, и изневерите на Бил и безжалостното отмъщение на жена му към неговите любовници, и мнимата "намеса" на Русия във вътрешните работи на САЩ, и престъпването на закона от страна на Хилари и нейното бягство от правосъдие. Големите въпроси за мира и войната, за Сирия и терористите, за полицейския произвол, за космическия държавен дълг бяха споменати мимоходом - като подправка към сервирания на публиката основен безвкусен сюжет. На моменти зрителят добиваше впечатление, че двамата участници седят голи на купища мръсно бельо, с което се замерят.
Но това е само пяната, която мътните води на американския политически спектакъл предлагат на света. А те все по-мощно го влачат към необратим опасен край. "Стремежът към световна хегемония води САЩ и техните васали към конфликт с Русия и Китай". Това пише не някой кремълски вестник, а американското аналитично списание "Форин полиси". То обаче не се чете от широката аудитория и е от малкото, които си позволяват позиция, различна от тази на политическия елит. Според изданието кандидатът на Демократическата партия блести със своето невежество и прави песимистичното заключение: "Ясно е, че Хилари Клинтън е кандидат на управляващия един процент от населението на САЩ. Това обаче не означава, че ако Тръмп влезе в Белия дом, той ще може да надвие вкоренилата се във Вашингтон олигархия и заела възлови позиции в икономиката и външната политика, в аналитичните центрове, лобистките организации и медиите. Американският народ не владее нищо. Защо светът се обръща за лидерство към най-тъпото, кръвожадно и корумпирано правителство на планетата? Войната е единственото, до което лидерството на Вашингтон може да доведе".
И това не са фантазии. Реалната опасност се потвърждава от зачестилите цинични признания на най-високопоставени персони - все от кръга на Хилари. След говорителите на Белия дом и Държавния департамент се произнесе и генералитетът. На редовна годишна среща на високи офицерски чинове мистър Хикс - генерал-майор Уилям Хикс, цитиран от британския в. "Индипендънт", заяви, че войната с Русия е почти неизбежна и че бойните действия ще бъдат "бързи и крайно смъртоносни". Сякаш може да има "малко смъртоносни". "Войната е гарантирана", припя друг присъстващ с пагони - генерал Марк Мили.
Когато високопоставени лица от Пентагона или същото сп. "Форин офис" отправят обвинения срещу Русия, българските "демократични" медии се надпреварват да ги цитират. Но щом съдържат критика срещу "лидера на всички времена и народи", предпочитат да премълчат. Изглежда, за да не се разклати привързаността на българина към "цивилизационния избор" - не неговия, на народа, защото никой не го е питал, а избора на неговите управляващи. А те ни избират и съюзниците - каруцата, в която ни впрягат. Тя, както се вижда, се търкаля без каруцар по нанадолнището.
В последното шоу Хилари-Тръмп освен мръсотията имаше и нещо поучително. В социалните мрежи американците масово определиха за победител от двубоя мухата, която се въртеше в студиото и накрая кацна на веждата на Хилари. Конфуз? Да. Защото всички знаем на какво налитат мухите… А госпожа Клинтън има много фенове у нас. Кандидати да управляват.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ