29 Март 2024петък03:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Овъртолване

/ брой: 224

автор:Павлета Давидова

visibility 3270

В книжовния български език думата овъртолване не съществува, но за сметка на това за битието ни под кубинката на ГЕРБ може би това е най-ясното определение. Всичко в България се е овъртолило, преплело, забатачило, а обичайните заподозрени все се оказват близки, приятели или роднини на Баце и дружките му.
Отваряш сайта на ЦИК и виждаш как едни около 170 хил. лв. ще отидат в разяснения за предстоящите избори. Явно някои лица са убедени, че народът е глупав и трябва да му се обяснява като на първолаче как точно да сложи едно хиксче или чавка на бял лист. Не, че после няма да има стотици хиляди "сгрешени" бюлетини! Но все пак имаме нужда от обяснения - с тези постоянни изменения в Изборния кодекс какво друго ни остава? И тогава виждаш как е протекъл изборът за обществената поръчка. Май пак по другарски - едни и същи участници, едни и същи победители. Братя Мангасарян ще обясняват на бай Мангал, че трябва да гласува.. за Баце може би?
А понеже в ЦИК са много затормозени, не им стига друг да прави клипове и лога, ами и консултанти си наемат. За 110 хил. лв. фирмичка, която сме виждали да обгрижва управляващите, ще отговаря за "комуникацията през фейсбук и интернет страницата на ЦИК", ще организира и провежда кампанията в интернет медии...
Премиерът Борисов вчера заплаши, че ако протежето му се изложи на първия тур от президентските избори, той щял да си подаде оставката. До онзи ден щеше да си ходи, само ако загуби изборите. Пита се какво се случи оттогава досега? Дали случайно той не "подгрява" и плаши с предсрочни избори, за да си застрахова още малко време, в което да доизхарчи каквото може? Или пък се чуди дали на втори тур ще успее да си купи, простете, спазари и договори, достатъчно подкрепа от псевдоопозицията? Дали е случайно, че кандидатът на АБВ се впусна в размисли какво трябвало да направи Цецка Цачева, като спечели, за да замазва след Плевнелиев? Сякаш сам не очаква собствената си победа... Или може би и той подгрява, но за повторно завръщане към официално призната дружба с ГЕРБ и кабинета?
Борисов шизофренно реши, че Илияна Йотова е БСП. Овъртоли се в собствения си нарцисизъм - ако си мисли, че ГЕРБ е той, то зад БСП стоят много хора. Опита се да е оригинален - ген. Радев му бил козирувал. Ех, Борисов, нима ти никога не си бил подчинен или забрави славното време, когато беше обикновен охранител? Но за да е пълна логореята, премиерът най-сетне си призна, че България е незабележима прашинка на полето на световната политика. Безславно заяви, че САЩ и Русия трябвало да се разберат за генерален секретар на ООН. А защо ги ручахме тогава жабетата и се правихме на важни и вземащи решения като подмяната на българския кандидат? Оврътолена е работата, но не се знае срещу какво Борисов пак приведе главица... Казват и след най-тъмната нощ идвало утрото, може пък небето да е чисто след 6 ноември...
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ