28 Март 2024четвъртък17:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В близко време Boeing очаква сделки в Близкия изток

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 65

Концернът Boeing очаква съвсем скоро да се реализират две големи сделки за продажба на изтребители за страни от Близкия изток, е съобщила Шели Левъндър, директор на отдела за бойни самолети на Boeing, цитирана от Aviation Week. Тя е посочила, че сделките за продажба на F-15 в Катар и F/A-18 Super Hornet в Кувейт ще бъдат реализирани в съвсем кратки срокове, след като правителството на САЩ отказваше да даде експортно разрешение за тях. Катар иска да се сдобие със 36 броя F-15, а Кувейт изразява интерес за 28 машини Super Hornet, плюс опция за още 12. Стойността на първата сделка е приблизително $4 млрд., а на втората около $3 млрд. В тези цени не влиза логистиката, обучението, наземното оборудване и съпътстващите услуги. Преговорите с Катар и Кувейт са практически приключили от няколко години, но те не получаваха експортно разрешение от правителството на САЩ. В тази графа влиза и сделка в Бахрейн за около 18 нови F-16.
Смята се, че експортното разрешение идва заради приключилите преговори с Израел за пакета военни помощи за еврейската държава, който ще бъде реализиран между 2018 и 2028 г. Сделките ще позволят на Boeing да запази линиите си за производство на изтребители и след 2020 г.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 263

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 286

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ