19 Април 2024петък23:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Осем години след тяхното „пенсиониране” F-117 все още летят

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 87

Вече не е тайна, че няколко „стелт” самолета F-117, все още намиращи се в летателна годност, са базирани в изпитателния полигон „Тонопа” (щат Невада), съобщава pan.bg. През последните няколко години авиационни спо-
тери са успявали да снимат в далечина F-117 Nighthawk в полет над хълмистия пустинен район на полигона. Снимките и видеото са заснети през юли  т.г. от “Sammamishman”. Още през 2004 г., след появата в интернет на снимки и видео на F-117, ВВС на САЩ съобщиха, че самолети от този тип се съхраняват в консервирано състояние (“Type 1000”), което позволява те да се използват отново, ако се наложи. На всеки 4 години те се преконсервират, като може да се приведат в летателна годност за период от 30 до 120 дни. Има няколко версии защо F-117 продължават да се поддържат в летателна годност. Едната от тях е, че се използват за изпитателни цели („летящи лаборатории”) за тестване на различни технологии. Според редица експерти самолетът се използва като скоростен ударен „стелт” БЛА.
На снимките поне един от заснетите F-117 е модифициран - вижда се антена, която при другите липсва. “Sammamishman” е направил своите кадри в продължение на два дни, през които „пенсионираните” самолети са летели. Продължителността на полетите е била между 40 до 60 минути.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ