20 Април 2024събота04:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубчев доведе Донков да му помага

Петев кандисал за Динамо Загреб при третата оферта

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 26

Фаворитът за овакантения пост национален селекционер на България Петър Хубчев пристигна с полет от Франкфурт вчера. Той бе съпровождан от Георги Донков и Левон Апкарян, които се очаква да бъдат част от щаба му. Легендата на Левски и националния отбор отказа изявления, защото още нямало нищо конкретно и му предстояла среща с президента на БФС Борислав Михайлов.
„Трябва да разговаряме първо. Следобед имам среща с президента Борислав Михайлов и тогава може да говорим за нещо по-конкретно. Няма как да кажа нещо, преди да има нещо конкретно. Едва ли ще намерите някой, който да каже нещо друго освен класиране. Нека минат официалните разговори, които са нещо нормално, и след това ще видим“, заяви Хубчев.
Абдикиралият от поста Ивайло Петев пък пристигна в Загреб и се очакваше да подпише договор и да бъде представен официално като старши треньор на местния гранд Динамо. На летището в столицата на Хърватия Петев говори пред местни медии и призна, че ще бъде новият треньор на Динамо. Той побърза да се застрахова, че още официално се води селекционер на България, но очаква съвсем скоро всичко документално да бъде уточнено и да прекрати отношенията си с БФС.
"Идвам за едно нещо и това е Динамо! Все още официално не съм прекратил договора си с българската федерация, но детайлите ще бъдат уточнени, въпрос на часове е", заяви Кмета при стъпването си на хърватска земя. Той изгледа от ВИП-ложите двубоя срещу Ювентус от Шампионската лига снощи, а ще поеме управлението на отбора преди дербито с Хайдук Сплит през уикенда.
Българският специалист, станал шампион на България начело на Лудогорец и после вицешампион на Кипър с АЕЛ Лимасол, изрази увереността си, че може да донесе много радост на феновете на Динамо. "Разбира се, затова идвам в Динамо! Убеден съм, че ще имаме успех заедно, готов съм максимално за новата ми треньорска работа и съм напълно уверен."
Преди да отлети за Хърватия, Петев благодари на президента на БФС Борислав Михайлов и на членовете на Изпълкома, че не са му направили спънки и той е прекратил официално договора си на национален селекционер. "Искам да благодаря и на футболистите, с които работих през периода, в който бях начело на националния тим. Пожелавам успех на Петър Хубчев. Когато в БФС ме попитаха какво мисля за мой заместник, без да се колебая, посочих неговото име. Вярвам, че Хубчев ще се справи, въпреки тежките мачове, които предстоят. Но неговата цел ще бъде като моята – да изгради боеспособен отбор, който да атакува класиране за европейските финали през 2020 г."
Според хърватски медии годишната заплата от 250 000 евро е склонила Петев да приеме третата оферта от Динамо. Толкова е взимал уволненият наскоро бивш наставник на тима Златко Кранчар.
Договорът на Петев ще е най-малко за 2 години - до лятото на 2018 г. Назначението е по изричното настояване на бившия президент на клуба Здравко Мамич, който в момента няма официална позиция в Динамо, но думата му се чува. Мамич харесва Петев от 2012 г., когато загребският гранд изхвърли драматично Лудогорец в първия му опит за пробив в евротурнирите. Няколко пъти през последните години Динамо е примамвал Петев с оферти.
"Тръгвам си с най-добри чувства от България. Нямаше как да откажа на Динамо (Загреб), тъй като това бе третата оферта, която те ми предложиха. Приех, защото ежедневната работа беше започнала да ми липсва. Освен това заставам начело на изключително популярен клуб не само в Хърватия и не само на Балканския полуостров, но и в Европа. Има и нещо друго – все пак съм на 41 години и искам да се развивам като треньор”, каза още Ивайло Петев.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ