23 Април 2024вторник21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Пирински напеви и бански фукли на фестивала "Бохеми"

Диа е новият бисер в афиша на проявата с вход свободен

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 101

"Глазненски напеви", "Пиринско настроение" и "Пирински бисери" са характерната местна подправка за балканския фестивал. Към тях се присъединяват и фолклорните групи "Банскалии", "Бански фукли" и "Банска младост", а домакин на събитието е община Банско.
За второто издание на "Бохеми" на 3 и 4 септември организаторите са поканили сензацията на българската музикална сцена Диа. С това става ясно, че селекцията е изключително прецизна, а младата изпълнителка е цветето сред подчертано мъжкото участие този сезон.
Лятото на 2015 г. ще запомним с "Егея" на Димана Мирчева-Диа, тя нахлу в съзнанието ни като звукова амброзия и зазвуча в над 20 страни в Европа, Азия и Америка. Днес 17-годишната дама представя новия си сингъл "Veno Neveno". Парчето светкавично се изкачи до първо място в класациите на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас. "Veno Neveno" е незаписвана досега македонска народна песен, а певицата сама прави фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Окончателният вариант включва соло на гъдулка, абсолютно нехарактерно за съвременната денс музика.
Диа смесва фолклор, трап и дръм-енд-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви, с категорично хитово звучене. На "Бохеми" талантливата певица ще представи съвместния си сет с диджей Спазм (съавтор на двата й сингъла) и бийтбокс аранжимента на Тино. На площада с тях ще видим и небезизвестната формация "Еремия", както и танцьорите от "The Center".
В събота от 18.30 ч. водещият Ники Станоев ще обяви началото на феста, когато банските групи ще подгреят сцената за "Алкохол джаззз оркестър", "Карандила", а към 21 ч. за първия си самостоятелен концерт в България ще излезе Дино Мерлин.
Диа, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимия Манифико ще видим на 4-и, неделя, началото отново е в 18.30. Входът за всички събития е свободен.

Диа

Дино Мерлин

Оркестър "Карандила"
Снимки Бохеми фест

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ